FRX: Coox en Duval tegen de Fransen!

Komend weekend wordt in het Franse Châteauroux de tweede ronde van het Franse Rallycross Kampioenschap verreden. Aan de start twee landgenoten, te weten Francois Duval en Jochen Coox. Laatstgenoemde is natuurlijk een vaste waarde in het Franse kampioenschap. Ook Duval zien we met enige regelmaat in Frankrijk aan de start. De oud rally-piloot zal de Belgische driekleur verdedigen in een Peugeot 208 van Pailler competition.

Voor Rekemnaar Jochen Coox wordt dit de eerste kennismaking met het circuit in Châteauroux. Vorig jaar miste Coox de wedstrijd in Châteauroux, nabij Parijs, vanwege het niet tijdig ontvangen van reservestukken voor zijn Volkswagen Polo. Inmiddels staat “Magda” in topconditie in de Rekemse garage en is Coox erop gebrand om zijn goede resultaat van de openingsmanche in Lessay een vervolg te geven.

Châteauroux is voor mij voorlopig een grote onbekende. Ik kom hier echter met vertrouwen aan de start, na de goede prestaties in Lessay eerder deze maand. De concurrentie is opnieuw moordend, maar ik hoop toch weer op een plek in de finale. Dat smaakte immers zeer goed! De weersvoorspellingen zijn momenteel erg wisselend, maar voor mij mag het best een natte wedstrijd worden.”, aldus Jochen Coox.

 

Wij van RX-inside zullen ook de trip maken naar Châteauroux en u live op de hoogte houden van de verrichtingen van Francois Duval en Jochen Coox!

© foto Loic Viel

Back to top button
error: Content is protected !!