FRX: Coox kent moeizame start in Châteauroux

Vandaag werd in Châteauroux onder hoofdzakelijk natte weersomstandigheden het tweede weekend van het Franse Rallycross kampioenschap op gang geschoten. FRX-regular Jochen Coox kende een moeizame start en zowel zijn eerste- als ook zijn tweede reeks ging niet vlekkeloos. Na de openingsdag vinden we de Rekemnaar dan ook terug op een 11e plaats algemeen. Wij spraken zojuist met Coox en laten hem dan ook graag aan het woord.

Het is geen hele moeilijke omloop hier in Châteauroux en ergens zitten er wel redelijk wat overeenkomsten in met Lessay. De weersomstandigheden maakten het echter net even iets complexer. In de eerste reeks maakte ik een geweldige start en wist ik het veld aan te voeren, totdat ik in de tweede ronde spinde. Ik verloor kostbare seconden en kon daarom nog maar slechts een veertiende tijd klokken.”

In de tweede reeks was ik opnieuw het beste weg en kon ik mijn eigen tempo rijden. Bij de ingang van de joker nam ik wat teveel snelheid mee en dreef ik naar buiten. Een buitenkant waar heel veel natte klei lag en waar ik nauwelijks tractie kon vinden. Helaas kostte me dit ongeveer 2 volle seconden! Toch was er op de meet nog een tiende tijd algemeen, maar als we de fout in de joker niet gemaakt hadden dan had ik een vierde tijd op de tabellen gezet. Maar goed, aan “hadden” hebben we nu niks meer en we zullen voor morgen dus nog 2 perfecte reeksen moeten rijden om een mooie plek in de semi finale te bemachtigen. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, maar gaan morgen ALL-IN!”

Leider in de tussenstand na dag 1 in Châteauroux is de Franse formule 1 journalist Julien Febreau, gevolgd door de winnaar van Lessay Philippe Maloigne en David Meslier. Onze landgenoten Francois Duval en Jochen Coox vinden we respectievelijk terug op plek 8 en 11 algemeen. Morgen staan er nog 2 reeksen op het programma en de finales!

 

Back to top button
error: Content is protected !!