FRX: Duval wint! Coox strandt in semi finale

Vandaag werden er in Châteauroux nog een tweetal reeksen verreden en de finales. Daar waar François Duval gisteren niet echt uit de verf kwam, stelde Dudu vandaag orde op zaken. In de Pailler-Peugeot won Duval de overige 2 reeksen, werd tweede in zijn semi finale en wist de grote finale volledig naar zijn hand te zetten!

Het podium werd gecompleteerd door Julien Febreau en Samuel Peu, waarbij laatstgenoemde de leiding in het kampioenschap weet te verstevigen. Jochen Coox strandde in de semi finale.

Toch mag ook de Rekemnaar tevreden terugkijken op de slotdag in Châteauroux. In de derde en vierde reeks wist Coox respectievelijk een negende en achtste tijd te noteren, wat hem de vijfde plek in zijn semi finale opleverde. In een zeer sterke semi finale met kleppers als Duval, Pailler, Meslier en Maloigne was het zaak om een plek bij de top-4 te bemachtigen. De weergoden besloten anders. Vlak voor de start van de semi finale gingen de hemelsluizen open, met het merendeel van de  deelnemers op slicks.

Bij de start was het schuiven en glibberen. Iedereen probeerde een goede plek te bemachtigen, maar ik raakte achterop. We besloten een vroege jokerstrategie te doen, maar ik kwam vast te zitten achter Anne. Wat ik ook probeerde ik kon er niet langs en zodoende werden we slechts zevende. Met dit resultaat kan ik niet helemaal tevreden zijn maar de omstandigheden waren uiterst moeilijk dit weekend, met als bijkomend nadeel dat we hier voor het eerst reden. Toch hebben we een semi finale gereden, dus dat positieve gevoel nemen we mee naar de volgende wedstrijd in Essay!”, aldus Jochen Coox.

In de tussenstand van het kampioenschap vinden we nog steeds Samuel Peu aan de leiding met 69 punten, gevolgd door Philippe Maloigne (58) en Fabien Chanoine (51). Jochen Coox vinden we terug op een mooie zevende plaats algemeen met 33 punten. De volgende wedstrijd voor het Franse Rallycross kampioenschap is alweer over 2 weken in Essay!

Foto’s: Loic Viel / Pics-Motorsport

Back to top button
error: Content is protected !!