PR: Vol deelnemersveld bij tweede wedstrijd NK Rallycross

Nog altijd zijn er veel rallycrossliefhebbers. Dat was merkbaar tijdens de tweede wedstrijd dit jaar op het Eurocircuit in Valkenswaard, 18 en 19 mei. Maar liefst 129 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze tweede ronde. Waaronder veel Duitsers. Afgelopen weekend werd ook de eerste wedstrijd van het Duitse Kampioenschap Rallycross verreden in Valkenswaard. Het publiek werd getrakteerd op een prachtig rallycrossweekend.

SuperNationals Plus: Clean Sweep voor Kristof Bex
In de grootste klasse van de Nederlandse rallycross was het na drie manches opnieuw Kristof Bex die van polepositie mocht vertrekken. Gelegenheidsrijder Steve Volders reed 3 maal de tweede tijd achter Bex en mocht naast hem op de startgrid plaatnemen. In de finale race pakte Bex de leiding voor de als tweede finishende Volders. Derde werd Vaesen. Beste vrouwelijke deelnemer was Stephanie Van Lingen op plek 4, beste Nederlander Roel Verhoeven in de BMW op plaats 8.
1. Kristof Bex (Volvo)
2. Steve Volders (Volvo)
3. Stefan Vaesen (BMW)

RST Junior cup: Nederlandse winnaar
De overwinning in de instap klasse RST Junior cup (de jeugd mag meedoen vanaf 14 jaar) viel dit keer ten prooi aan de Nederlander Jari van Hoof. Hoewel Sjoerd de Visser het snelste was over de drie manches en de semi finale won, was het Jari van Hoof die de snelheid had gevonden in de finale. Met winst als gevolg, voor de Belg Tristan Foldesi en mede-Nederlander Martijn van Ool.
1. Jari van Hoof (Ford RST)
2. Tristan Foldesi (Ford RST)
3. Martijn van Ool (Ford RST)

Super 1600: Close-racing
Hoewel het aantal deelnemers in deze klasse bescheiden is, is het racen van topniveau. In alle drie manches waren er drie Belgen aan elkaar gewaagd. Yves Teelen, Joel Strackx en Davy van den Branden finishten elke heat binnen een seconde van elkaar. Nederlander Willem Veltman moest een achterstand van 13 seconden in de finale toestaan en werd 5de.
1. Yves Teelen (Peugeot)
2. Joel Strackx (Honda)
3. Davy van den Branden (Citroen)

SuperNationals Min: Mandy Kasse van eerste plek naar plaats 4
In de populaire SuperNationals MIN klasse waren er 28 deelnemers die streden om de overwinningsbokaal. Belg Filip Wojtowicz was twee dagen snel en heeft elk van de drie manches gewonnen. De Nederlandse vrouwelijke coureur Mandy Kasse won haar semi finale race na een prima kwalificatie. In de finale startte Robbe Goris van polepostion met Bart Coninx en Mandy Kasse naast zich. Mandy nam de leiding van de wedstrijd, maar moest deze afstaan door een mindere timing van de jokerlap. Coninx, Goris en Wojtowicz profiteerden hiervan en werden daardoor 1, 2 en 3.
1. Bart Coninx (Seat)
2. Robbe Goris (Opel)
3. Filip Wojtowicz (Volvo)

FRC Sprintcars: Snelheid in de top 3
Hoewel bescheiden van formaat (zowel de auto als de motor van 600cc), gaan de FRC Sprintcars behoorlijk hard over het Eurocircuit. Met rondetijden van zo’n 41,5 seconde zijn de snelste FRC Sprintcars ongeveer even snel als de hoofdklasse Supernational Plus. In de 3 manches was Nederlander Josh van de Steeg de snelste. Dat kon hij in finale niet omzetten naar een overwinning, Die ging naar Danny van Mol.
1. Danny van Mol (Kamikaz)
2. Josh van de Steeg (Pas Sprintcar)
3. Dimitri Storme (Peters)

FRC Sprinters en Superklasse: Belgisch onderonsje
Door motorische pech beleefde voormalig Nederlands kampioen René van Roy zijn thuiswedstrijd vanaf de tribune. Het werd een wedstrijd tussen de Belgische broers Versluys en enkele landgenoten. De vierwiel aangedreven kanonnen met hun laaggewicht zijn zelfs sneller dan de SuperNational Plus. Guy Rys nam de leiding in de eerste ronde waarna hij de leiding moest afstaan aan Matthias Boon. Boon reed een zeldzaam snel rondje van 39 seconden, terwijl Guy Rys 4 seconde verloor in zijn verplichte Jokerlap. Johan Versluys heeft maar 2 rondjes voltooid met zijn Trackline Ford en werd als laatste gekwalificeerd.
1. Matthias Boon (Peters)
2. Guy Rys (Peters)
3. Marnick Thone (Kawasaki)

Duitse Kampioenschap
Vanwege de verschillen in de klasse indelingen werden de wedstrijden van de Duitse deelnemers apart verreden. Een van de leukste klasse was de productie tot 1400cc rookie klasse, waarin jonge talenten het vak mogen leren. De 6 verschillende klassen gaven een goed beeld van het Duitse Rallycross landschap.

Zowel de Nederlandse als Duitse organisatoren kijken met plezier terug op een geslaagd weekend.

Ronde 3
De volgende wedstrijd meetellend voor het Nederlands Rallycross kampioenschap is op zondag 23 juni a.s. op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Tekst en foto’s: Eurocircuit/Remond Verloop

Back to top button
error: Content is protected !!