FRX: Coox baalt van uitvalbeurt in Essay

Met veel vertrouwen trok Jochen Coox afgelopen weekend naar het Circuit des Ducs in Essay. Bekend terrein voor de Rekemnaar. Coox heeft op de omloop nabij Alençon immers al menig rondje gedraaid in zijn carriere. De verwachtingen waren daarom hoog gespannen. Zou Coox opnieuw een finaleplaats kunnen scoren?

De reeksen verliepen uitstekend voor de man uit Rekem, met als hoogtepunt een vijfde plaats algemeen in de derde reeks. Na de vier reeksen vonden we Coox terug op een achtste plek algemeen, hetgeen betekende dat we de Volkswagen Polo terug zouden vinden op de tweede rij in de semi finale. We laten Jochen zelf aan het woord.

Vanaf de tweede rij had ik een goede start en ik ging zij aan zij richting de eerste bocht met Samuel Peu. We weigerden beiden om af te geven wat uiteindelijk resulteerde in een contact met de Peugeot. Hij kon zijn weg vervolgen, maar ik werd in de lange rechtse naar buiten gedrukt en merkte gelijk dat er iets mis was aan de wagen. Na 3 ronden moest ik Magda noodgedwongen aan de kant zetten met een gebroken stuurstang en draagarm. Einde weekend… Echt enorm zuur! Het hele weekend zaten we in de top 8-10, met als geweldige uitschieter de vijfde plaats in Q3. We hadden hier de snelheid om een finale te rijden maar het ontbrak me aan een beetje geluk.”

Na 3 wedstrijden hebben we 1 finale gereden. Telkens zitten we er goed bij, maar het moet nu onze kant op vallen. Ik denk wel dat het niveau enorm is in Frankrijk. Niemand steekt er echt bovenuit. Duval heeft de laatste 2 wedstrijden gewonnen, maar moet er flink voor trappen. Voorlopig lijken de Peugeots de te kloppen auto’s, maar we gaan zien of we ze in Faleyras het vuur aan de schenen kunnen leggen!”

De vierde ronde voor het Franse Rallycross Kampioenschap is op 1 en 2 juni in Faleyras.

Back to top button
error: Content is protected !!