FRX: Dudu wint ook in Essay!

Nadat François Duval 2 weken geleden reeds wist te winnen in Chateauroux, wist onze landgenoot vandaag ook de volle buit te pakken op het Circuit des Ducs in Essay. Dudu katapulteert zich hiermee naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap, achter kampioenschapsleider Samuel Peu.

Opnieuw kwam François Duval aan de start met de Peugeot 208 van Pailler competition. Van de vier reeksen weet Duval er maar liefst drie op zijn naam te schrijven! Enkel de derde reeks moest Duval laten aan zijn teamgenoot Fabien Pailler. Voor de finales was onze landgenoot torenhoog favoriet, een rol die hij ook nog eens waar weet te maken. Zowel zijn semi-finale en de grote finale weet Duval op zijn naam te schrijven! Achter Dudu maakt Fabien Pailler het feest compleet voor Pailler competition door als tweede te eindigen. Samuel Peu maakt er een volledig Peugeot-podium van door als derde te eindigen.

Jochen Coox moest in zijn semi finales vroegtijdig de handdoek in de ring gooien na een contact met Samuel Peu. Met een beschadigde stuurstang moest Coox na 3 ronden zijn Volkswagen Polo aan de kant zetten. Morgen zullen wij Jochen Coox spreken en verslag doen van zijn bevindingen.

Uitslag:
1. Duval
2. Pailler F
3. Peu
4. Febreau
5. Delaunay
6. Chanoine
7. Meslier
8. Vigion.

Het Franse Rallycross kampioenschap zal zijn weg vervolgen over 2 weken in Faleyras!

Back to top button
error: Content is protected !!