FRX: Duval heer en meester in Essay, Coox 9e algemeen

Dit weekend is het Franse Rallycross Kampioenschap neergestreken in Essay, alwaar de derde ronde van dit kampioenschap verreden zal worden. Vandaag zijn er al twee reeksen gereden en voert François Duval, na twee maal een scratch, de tabellen aan. Jochen Coox vinden we na dag 1 in Essay terug op een negende plek algemeen.

Het Circuit des Ducs in Essay was vandaag het strijdtoneel voor een enorm spektakelstuk. Bij de Supercars was François Duval heer en meester. Dudu wist zowel in de eerste- als ook de tweede reeks de snelste tijd te noteren en gaat als leider richting de dag van morgen. Achter Duval vinden we F1-journalist Julien Febreau terug. Samuel Peu, Fabien Pailler en Philippe Maloigne maken de top-5 compleet.

Rekemnaar Jochen Coox vinden we terug op een negende plaats algemeen. De VW- en Audi garagist kende een uitstekende openingsdag in Essay en wist in de eerste reeks een mooie zevende tijd te klokken. In de tweede reeks was Coox ook op weg naar een mooie klassering maar werd hij bij het spelen van de joker verrast door Chanoine, die last minute ook besloot zijn verplichte ommetje te maken en hiermee Coox naar buiten drukte. Kostbare tijd ging verloren, maar Coox wist toch nog een elfde tijd algemeen te realiseren.

Het gaat ontzettend hard hier in Essay en er wordt voor elke millimeter gevochten! De eerste reeks was top! In de tweede reeks had ik een stevig gevecht met Chanoine. We besloten de hairpin wat meer van buiten in te sturen om zodoende een snelle joker te kunnen spelen. Chanoine zag dit echter en besloot op het laatste moment samen de joker in te duiken. Deur aan deur doken we de joker in en ik werd in het gravel gedrukt. Ik denk dat we hier wel 2 a 3 seconden mee verloren hebben, maar toch konden we nog een elfde tijd noteren. Morgen gaan we er nog eens goed voor zitten!, aldus Coox.

Morgen staan de resterende 2 reeksen op het programma en de finales. Voor onze landgenoten ziet het er momenteel goed uit! Fingers crossed voor een mooi resultaat voor Duval en Coox! Morgen meer.

Back to top button
error: Content is protected !!