WRX: Eindelijk Timerzyanov!

Na 64 deelnames in het Wereldkampioenschap Rallycross is het Timur Timerzyanov dan eindelijk gelukt om het hoogste trapje van het podium te beklimmen! De Rus wist in Spa Francorchamps de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross op zijn naam te schrijven. In een ware thriller wist Timerzyanov zijn Hyundai als eerste over de meet te sturen, gevolgd door Andreas Bakkerud en Grönholm stand-in Joni Wiman.

In de grote finale ontbrak Kevin Hansen. De jongste van de Hansen familie strandde in zijn semi-finale, waar hij moest toezien dat Liam Doran de laatste plek in de finale wist te bemachtigen. Zijn grote broer, Timmy, wist zich ternauwernood te plaatsen voor de finale, door in zijn semi finale Anton Marklund af te troeven.

Op de eerste rij van de finale vonden we Andreas Bakkerud en Joni Wiman terug. Timur Timerzyanov en Janis Baumanis bezetten de tweede rij en Liam Doran en Timmy Hansen completeerden de grid. Bij het startsein was het hele veld gelijk weg, met Bakkerud en Wiman zij aan zij richting eerste linkse. Het leidende duo gleed naar buiten en Timerzyanov weet te profiteren. De Rus domineert uiteindelijk de finale en bezwijkt niet onder de druk van Bakkerud, die als tweede finisht. Joni Wiman wordt zeer knap derde!

Onze landgenoten wisten helaas geen finaleplaats te bemachtigen. Best geklasseerde Belg was Guillaume de Ridder met een vijftiende plaats algemeen. François Duval kwam te kort met de ES Motorsport Skoda Fabia en werd zeventiende algemeen, één plek voor Enzo Ide die als achttiende in de eindklassering terug te vinden is.

Super1600
In deze klasse wist Aydar Nuriev opnieuw de overwinning en het maximale puntenaantal in de wacht te slepen! Het moge duidelijk zijn dat de Rus comfortabel aan de leiding gaat in de tussenstand van het kampioenschap. Het zilver ging ook naar Rusland, voor Egor Sanin in de snelle Renault Twingo. Josef Susta maakte het podium in Spa Francorchamps compleet.

RX2
Bij de RX2 klasse is de dagzege naar Oliver Eriksson gegaan. De jonge Zweed was het hele weekend vooraan te vinden en wist de finale overtuigend naar zijn hand te zetten. Jesse Kallio kwam nog dichtbij maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek, gevolgd door Ben-Philip Gundersen op drie. Onze landgenoot Steve Volders wist niet in de finale te geraken en strandde in de semi-finale.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagd weekend in Spa Francorchamps! Kosten nog moeite is er gespaard om een mooi evenement neer te zetten en wat ons betreft is men daar zeer zeker in geslaagd. Op naar de 2020-editie!

Het Wereldkampioenschap Rallycross zal zijn weg vervolgen over 2 weken, als men zal afreizen naar het circuit van Silverstone.

Back to top button
error: Content is protected !!