WRX: Liam Doran leider na dag 1 in Spa!

Op het schitterend aangelegde Rallycross circuit in Spa Francorchamps werd vandaag de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross op gang geschoten. Na dag 1 vinden we het team van Monster Energy RX Cartel met Liam Doran en Andreas Bakkerud terug op de plekken 1 en 2. De best geklasseerde landgenoot is Guillaume de Ridder op plaats 14 algemeen.

Q1
De eerste reeks in Spa Francorchamps viel ten prooi aan de Noor Andreas Bakkerud, met op de voet gevolgd door Anton Marklund die zijn draai gevonden lijkt te hebben in de Renault Megane RS. De top 3 werd knap gecompleteerd door Krisztian Szabo, die andermaal bewees in de Supercars-klasse thuis te horen. De winnaars van de afgelopen 2 wedstrijden Timmy Hansen en Kevin Hansen vonden we respectievelijk terug op plaats 6 en 10. Mattias Ekström wist bij zijn terugkeer een negende tijd te noteren.

Q2
De tweede reeks werd verreden middels “reversed grid”, dus Bakkerud opende de dans. De jonge Noor miste zijn start en was op achtervolgen aangewezen. Bakkerud weet in Q2 echter niet verder te komen dan P9. De laatste reeks voor de zaterdag sessie werd op naam geschreven van Liam Doran, die hiermee ook als leider dag 1 mag afsluiten. Janis Baumanis werd tweede algemeen, gevolgd door RX2-kampioen Cyril Raymond. Opnieuw weten de gebroeders Hansen niet te overtuigen met een achtste plek voor Kevin Hansen en een tiende plaats voor Timmy Hansen. François Duval had technische problemen aan de ES Motorsport Skoda Fabia en werd als negentiende geklasseerd.

Onze landgenoten kennen tot op heden een moeilijk weekend in Spa. Guillaume de Ridder is op P14 algemeen de best geklasseerde Belg. François Duval vinden we terug op P16 algemeen na 2 reeksen, Enzo Ide op P18 en Gregoire Demoustier sluit de rangschikking op P20.

Morgen worden de resterende 2 reeksen verreden, gevolgd door de finales. Om 9uur zal het startsein gegeven worden voor de warm-up.

 

Back to top button
error: Content is protected !!