WRX: Legendarisch circuit Spa Francorchamps ontvangt WorldRX!

In de Belgische Ardennen vindt dit weekend op het legendarische circuit in Spa Francorchamps de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross plaats. Nadat het Circuit Jules Tacheny in Mettet jarenlang gastheer was van WorldRX, is het nu de beurt aan Spa Francorchamps! En het circuit is gebouwd rondom de mooiste bocht van de wereld… Eau Rouge!

In de paddock wordt reikhalzend uitgekeken naar de eerste kennismaking met het gloednieuwe circuit. De organisatie heeft kosten nog moeite gespaard om een schitterend circuit neer te leggen. Het circuit kent een lengte van 913 meter en heeft een verhouding van asfalt/gravel van 60/40%. Naast de welbekende supercars, zullen ook de Super1600 en de RX2-klasse aan de start verschijnen. Wij kijken alvast met u vooruit.

De twee tot dusver verreden manches van het Wereldkampioenschap werden verdeeld onder de gebroeders Hansen. Hiermee lijken Timmy en Kevin Hansen dan ook favoriet voor de eindoverwinning in Spa Francorchamps. Tweede in de tussenstand van het kampioenschap, Niclas Grönholm moet vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen forfait geven voor de wedstrijd in de Ardennen. Mattias Ekström, vorig jaar afscheid genomen van Rallycross, zien we terug aan de start! Ekström heeft in het verleden bewezen dat hij de kneepjes van het vak uitermate goed beheerst, dus sluit de Zweed niet uit voor de overwinning. Met kleppers als Andreas Bakkerud, Liam Doran, Anton Marklund en Janis Baumanis wordt het dringen voor een plek in de finale! De Belgische driekleur wordt verdedigd door Guillaume de Ridder, Enzo Ide, Gregoire Demostier en last minute entry François Duval.

Voor de snelle voortrekkers is de wedstrijd in Spa Francorchamps de tweede wedstrijd voor hun kampioenschap. De eerste wedstrijd werd volledig gedomineerd door de Audi’s uit de stal van Volland Racing, aangevoerd door de Rus Aydar Nuriev. Enkel de Fransman Maximilien Eveno kon zich mengen tussen het Audi geweld. Helaas geen landgenoten in deze klasse, maar spektakel is gegarandeerd!

In de RX2-klasse zal Steve Volders erop gebrand zijn om op eigen bodem een finaleplek te scoren. Volders kwam in Barcelona al dicht bij een felbegeerde finaleplek, maar werd door de concurrentie aan de kant gezet.

Op zaterdagochtend zullen de poorten om 7.30u openen, waarna om 9.15u de vrije trainingen van start zullen gaan. Om 11.45u barst het spektakel echt los met de eerste reeks, gevolgd door de tweede reeks. De weergoden zullen zeker een woordje mee gaan spreken in de Ardennen, mis het niet!

Back to top button
error: Content is protected !!