WRX: Abbring opnieuw van voren in Zweden!

Dit weekend staat “The Magic Weekend” op het programma van het Wereldkampioenschap Rallycross. In het Zweedse Höljes werden vandaag al twee reeksen verreden. Na het geweldig optreden van Kevin Abbring in Noorwegen enkele weken geleden, weet de Nederlander zich nu opnieuw van voren te melden. Na de eerste dag vinden we Abbring in zijn Skoda Fabia van ES Motorsport terug op de derde plek algemeen.

In de eerste reeks verdween Abbring bij de start in het decor en was op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk zat er slechts een 17e tijd in voor de Skoda-rijder. Wat Abbring op dat moment nog niet wist, is dat deze klassering hem in de tweede reeks een enorm voordeel zou opleveren. Aan het begin van de tweede reeks besloten de weergoden zich te mengen in de strijd. Een felle regenbui trok over het Zweedse dorpje Höljes. Gedurende de reeks werd het opnieuw droog en door de reversed grid mocht Abbring als een van de laatsten zijn tweede kwalificatie rijden.

Op een opdrogende baan wist de Nederlander op overtuigende wijze een reeksoverwinning naar zich toe te trekken en te finishen voor kampioenschapsleider Timmy Hansen. Enkel Reinis Nitiss, die in de eerste reeks met zijn Hyundai nog ondersteboven ging, en Guerlain Chicherit wisten de tijd van Abbring nog te kloppen.

Abbring was na afloop voor de camera dolblij met zijn eerste dag in Höljes.

We moesten fel vechten voor onze positie maar we hadden een goede start. We konden de leiding nemen en toen was het zaak om te pushen. In Hell reed ik misschien iets te defensief dus probeerde ik hier wat agressiever te werk te gaan. Toch maakte ik nog wat kleine foutjes dus er is zeker nog ruimte voor verbetering. Maar na de pech in de eerste reeks, waar ik wel de snelste rondetijd neer wist te zetten, is dit een mooi resultaat. Op naar morgen!”

De top 12 na dag 1 in Höljes ziet er als volgt uit:
1. Bakkerud
2. Marklund
3. ABBRING
4. Eriksson K
5. Nitiss
6. Chicherit
7. Eriksson S
8. Scheider
9. Hansen
10. Grönholm
11. Timerzyanov
12. Pailler F

Foto’s met dank aan Jan Kåre Rafoss (ERC24.com / iRafoss)

Back to top button
error: Content is protected !!