WRX: Abbring naar semi-finales in Höljes!

Kevin Abbring heeft zich in het Zweedse Höljes weten te plaatsen voor de semi finales in de Skoda Fabia van ES Motorsport. Vanochtend stonden de resterende twee kwalificatiereeksen op het programma. In de derde reeks, die onder wisselende omstandigheden werd verreden, klokte de Nederlander slechts een 14e tijd. Een goede tijd in Q4 was derhalve cruciaal!

Voor de vierde en laatste kwalificatiereeks hadden gelukkig alle rijders nagenoeg dezelfde weersomstandigheden. Op de droge omloop weet Abbring een mooie reeksoverwinning te pakken en uiteindelijk een tweede tijd algemeen. Met dit resultaat vinden we Abbring na vier reeksen terug op een zevende plek algemeen.

Na zijn reeksoverwinning in Q4 zagen we een gelukkige Abbring voor de camera.

De omstandigheden worden voor de mannen na ons misschien nog iets beter, maar we hadden echt een toptijd nodig na de natte derde reeks. De Skoda is echt moeilijk te besturen in de natte omstandigheden. Natuurlijk heb ik zelf ook nog het nodige te leren maar we moesten vechten om tractie te krijgen. Ik ben daarom blij dat het voor Q4 opdroogde. Een goede start is alles wat je nodig hebt en dat lukte! Daarna wist ik de koppositie te behouden en met een wat minder driftwerk kon ik het veld controleren.”

Na vier kwalificatiereeksen vinden we Kevin Abbring terug op een zevende tijd algemeen. De top-12 ziet er als volgt uit:

 1. Bakkerud
 2. Eriksson S
 3. Hansen K
 4. Nitiss
 5. Hansen T
 6. Grönholm
 7. Abbring
 8. Baciuska
 9. Marklund
 10. Baumanis
 11. Eriksson K
 12. Kalliokoski

Foto’s met dank aan Jan Kåre Rafoss (ERC24.com / iRafoss)

Back to top button
error: Content is protected !!