BRX: Maris, Belevskiy en Wojtowicz scoren!

Afgelopen zondag opende het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen haar deuren voor de vierde ronde van het Belgische Rallycross kampioenschap. Onder heerlijke zomerse omstandigheden weten uiteindelijk Luc Maris, Filip Wojtowicz en Yuri Belevskiy de volle buit te pakken.

Supernationals+: Maris ongenaakbaar!
Grote afwezige in deze klasse was Kristof Bex, wiens motor niet tijdig terug was uit Zweden. Overigens was Bex wel aanwezig als toeschouwer. We spraken kort met Bex die zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak. “Ja, balen natuurlijk maar de volgende koers staan we er weer gewoon!”
Luc Maris tekende wel present in Maasmechelen en was de hele dag ongenaakbaar. In alle drie de reeksen wist Maris afgetekend de snelste tijd te klokken. Ook de semi finale en finale kwamen op naam van de regerend kampioen. Stefan Vaesen werd op respectabele achterstand tweede achter Maris. Stephanie van Lingen werd knap derde en bewijst hiermee dat ze langzaam haar draai begint te vinden in haar nieuwe bolide.

Super1600: Belevskiy kwam, zag en overwon
In deze klasse kwam Yuri Belevskiy in de Volland Racing Audi A1 extra testkilometers maken. De onder Zwitserse vlag rijdende Belevskiy domineerde bij de snelle voortrekkers en wist alle reeksen, zijn semi finale en de grote finale op zijn naam te schrijven! Steve Otzer kwam het dichtst in de buurt bij de huidige nummer 9 van de tussenstand in het EK en komt als tweede over de meet. Dennis Remans, leider in de tussenstand van het BK, doet goede zaken voor zijn kampioenschap en weet als derde te eindigen. Pascal Roumans beleeft een sterke wedstrijd en finisht vlak achter Remans knap vierde. Davy van den Branden en Jordy Putzeys eindigen respectievelijk als vijfde en zesde. Titelkandidaat Yves Teelen strandde in de semi-finales.

Supernationals-: Wojtowicz jokert slim
In de eerste reeks moest er al afscheid genomen worden van Ron Snoeck nadat de krachtbron het begaf in de Volvo C30 na een afgelopen riem van de oliepomp. Nadat de reeksen tussen Cools, Lambers en Wojtowicz verdeeld werden, kwam het in de grote finale tot een rechtstreekse confrontatie tussen genoemd drietal. Kurt Lambers nam de leiding in de finale, maar moest na het spelen van de joker zijn meerdere erkennen in Filip Wojtowicz. De jonge Pool pakt als eerste het zwart-wit geblokt, gevolgd door Lambers en Cools. Robbe Goris, Kris Bammens en Mandy Kasse completeren de top-6.

Zeker ook noemenswaardig is het optreden van WRC-piloot Thierry Neuville. De Hyundai fabriekspiloot kwam aan de start in de X-Cross klasse. Uiteindelijk vinden we Neuville terug op plaats 9 in de eindrangschikking.

 

Back to top button
error: Content is protected !!