FRX: Game over voor Coox na koprol in Kerlabo…

Vandaag werd in het Franse Kerlabo ronde zes van het Franse Rallycross kampioenschap op gang geschoten. Na twee gemiste wedstrijden spraken we eerder deze week met een enthousiaste Coox, die blij was om weer terug aan de start te verschijnen. Zojuist spraken we opnieuw met de Rekemnaar, die een turbulente dag meemaakte en noodgedwongen de handdoek in de ring moet gooien. We laten Jochen aan het woord.

De trainingen verliepen heel erg goed. We konden ons constant in de top-10 handhaven en ik had een goed gevoel bij de gekozen afstelling. Vol vertrouwen gingen we richting eerste reeks, waar ik van de buitenkant moest starten. De start ging gelijk op en ik zag voor me het nodige duw- en trekwerk. Ik besloot in de tweede bocht buitenom te gaan, maar daar spinde iemand voor me. Ik tikte de achterkant aan van de gespinde wagen en ik rolde op mijn dak. De wagen was redelijk gehavend en het was lang de vraag of we nog wel door konden gaan. Mijn superteam kreeg de wagen terug in orde, dus we konden starten in Q2!”

Bij de start van Q2 kwamen we wel heelhuids de eerste ronde door, maar na 1 ronde hoorde ik een vreemd geluid uit de Trollspeed-krachtbron komen. Ik besloot om de wagen aan de kant te zetten en geen enkel risico te nemen. Ik weet niet of het met de koprol te maken heeft, maar we zullen de motor moeten opsturen naar Zweden. We zijn een prive-team en we kunnen het ons niet permitteren om door te gaan en zo nog meer schade aan de krachtbron te krijgen. We hebben Trollspeed-assistentie ter plekke en ook zij adviseerden om de handdoek te gooien om ergere schade te voorkomen. Zuur, maar het is niet anders. De volgende wedstrijd zullen we er opnieuw staan!”

Back to top button
error: Content is protected !!