FRX: Coox op finale koers in Mayenne!

Vandaag werd in Mayenne de voorlaatste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap op gang geschoten. Terug van weg geweest onze landgenoot Jochen Coox. In de ochtend werden de vrije trainingen afgewerkt, waarna er in de middag nog een tweetal kwalificatiereeksen op het programma stonden. Na 2 reeksen vinden we Coox terug op een vijfde plaats algemeen en dit stemde Coox dan ook tevreden!

We kunnen spreken van een goede eerste dag. Enkel in de eerste reeks maakte ik een slechte start door een verkeerd toerental, maar toch kon ik me redelijk terugvechten en nog een 8ste tijd algemeen klokken. De tweede reeks pakte ik kopstart en kon ik mijn eigen tempo rijden, wat resulteerde in een schitterende vierde tijd!”

Het scheelt natuurlijk dat we hier kennis hebben van het circuit. Ik hoop dat ik deze lijn morgen kan doortrekken. Nu onze contacten hier in Frankrijk beter worden, beginnen de Fransen wat inside-information te delen (lach…). Zo rijden nagenoeg alle Fransen met een 6-versnellingsbak, terwijl de Polo het met een 4-versnellingsbak moet doen. In de korte bochten en langzamere stukken zou dat tijd kunnen schelen. Voorlopig heb ik het hier weer enorm naar mijn zin en kan ik enkel lovende woorden spreken over de organisators!! Morgen gaan we er nog eens goed voor zitten!!”

Back to top button
error: Content is protected !!