Jochen Coox: “Toekomst onzeker”

Komend weekend staat in Pont de Ruan alweer ronde 7 van het Franse Rallycross kampioenschap op het programma. Onze landgenoot Jochen Coox zal opnieuw ontbreken om uiteenlopende redenen. Wij spraken met de Rekemnaar die nog niet weet wat de toekomst op sportief gebied zal brengen.

We zullen Pont de Ruan gaan missen. Vanwege vakanties en drukte hebben we de wagen niet tijdig klaar gekregen. Daarnaast zou ik niet over mijn voltallige team in Frankrijk kunnen beschikken. De laatste 2 wedstrijden in Mayenne en Dreux gaan we wel nog rijden, maar daarna zullen we Magda in de verkoop zetten. Als ze verkocht wordt dan gaan we op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wordt de Polo niet verkocht dan rijden we in 2020 waarschijnlijk enkele wedstrijden uit diverse kampioenschappen. Gewoon voor de fun!”

“We rijden het liefst in eigen land, maar ik zie het niet gebeuren dat hier de komende jaren nieuwe Supercars zullen komen. In Frankrijk rijd ik super graag maar het vergt nogal wat van mijn team. Telkens het klaarstomen van de wagen en voor elke wedstrijd al vertrekken op donderdag om op vrijdag tijdig aanwezig te kunnen zijn op de keuring. Al mijn teamleden hebben ook nog een gewone baan en een gezin en dan is een volledig (buitenlands) kampioenschap een intensieve bezigheid.”

“Zoals gezegd zullen we Magda te koop aanbieden na de wedstrijd in Dreux. Wat we in 2020 zullen gaan doen kan ik nu nog niet zeggen en zal zeker afhangen van of we Magda al dan niet verkopen. We hebben diverse uitnodigingen van andere raceklassen gekregen. De komende weken zullen we zelfs enkele tests afwerken op het circuit. We zullen zien wat de toekomst brengt… ik word volgende week 50 jaar, misschien ook wel een mooie leeftijd om de helm aan de wilgen te hangen….”

Back to top button
error: Content is protected !!