PR: Speed9 gelooft in toekomst rallycross!

Frédérique Jonckheere draait al even mee in de wereld van de gemotoriseerde sporten, gaan van de racerij op circuit, over jetski en enduro tot rallycross. Zijn nieuwste initiatief, Speed9 richt zich vooral op rallycross en dan vooral de Crosskarts. Speed9 startte met een aantal zeer geslaagde evenementen in de winter en nu is het tijd voor negen zomersessies op diverse circuits in België en Frankrijk.

Kent u het fenomeen van de Crosskarts al? Het is de offroadversie van het karting, volgens hetzelfde principe als rallycross, met andere woorden, korte en intense omlopen waar asfalt en onverhard elkaar afwisselen. De sessies zijn kort, volgen elkaar snel op en de competities staan bol van de spanning en het spektakel.

Speed9 wil iedereen de kans geven om met deze spectaculaire vorm van autosport kennis te maken en organiseert daarom vijf zomerevents, met start einde mei, waarop heel wat verschillende mensen hun hart kunnen ophalen.

Initiatiefnemer Frédérique Jonckheere geeft tekst en uitleg:

Onze zomersessies zijn tegelijkertijd testdagen voor teams en rijders die met het fenomeen vertrouwd zijn, maar evengoed zijn het een soort trackdays voor mensen die de discipline willen ontdekken of die zich willen verbeteren. Dat kan met eigen materiaal, maar er kan ook gehuurd worden, volledig op maat van wat de klant wil. Wij zorgen voor een begeleiding en ondersteuning. Uiteraard zijn al onze evenementen coronaproof en de deelnemers genieten bovendien van extra diensten, zoals een gratis fotoservice, een foodtruck en een aftermovie na het evenement. Dat elementen als veiligheid en een professioneel kader tot onze kernwaarden behoren, spreekt uiteraard voor zich. In die optiek beperken wij ook het aantal deelnemers.

Crosskarts zijn een discipline op zich, maar sluiten ook naadloos bij de klassieke rallycross aan. Ook daar wil Speed9 zich manifesteren:

Rallycross is een sport met toekomst, gezien het spectaculaire format dat zich overigens ook perfect tot Tv-coverage leent. Het is dan ook belangrijk dat we in eigen land de sport een boost kunnen geven en de traditie van de sport rijmen met de toekomst. Met de Crosskarts hebben we ook de ideale instapformule die overigens helemaal niet duur is. Op die manier kunnen mensen met een hart voor de sport kennis maken en zelfs hun parcours verder uitstippelen. Ik ben ervan overtuigd dat rallycross een toekomst heeft, ondanks de problemen waarmee de sport geconfronteerd wordt. Een moderne aanpak met een duidelijke visie moet de weg naar morgen zijn voor deze schitterende sport!

Wie meer informatie wil over Speed9 kan terecht op:

www.speed9.net
www.facebook.com/speed9.net
www.instagram.com/speed9_motorsports/

Back to top button
error: Content is protected !!