Ron Snoeck over de toekomst

De trouwe volgers van de Rallycross-wereld zal het niet zijn ontgaan. De Volvo C30 van Ron Snoeck wordt sinds een tijdje te koop aangeboden. Wat zijn de plannen van de man uit Winterswijk? Wordt de helm aan de wilgen gehangen of worden er nieuwe plannen gesmeden? Wij spraken met Ron.

Ron, we zien de Volvo te koop staan, wat zijn je plannen voor de toekomst en zijn er al concrete kopers?
Er zijn een aantal ge├»nteresseerden geweest maar momenteel is er nog niks concreets te melden. We willen kijken of we de Volvo verkocht krijgen. Laten we eerlijk zijn.. het ziet er op dit moment niet rooskleurig uit voor de circuits in onze omgeving en we moeten nog maar zien hoe zich dit allemaal ontwikkelt. Het moge voor zich spreken dat ik zowel het Eurocircuit als ook het Duivelsbergcircuit een warm hart toedraag! Het liefst zouden we dit jaar nog een aantal wedstrijden of zelfs een kampioenschap rijden omdat ik nog heel graag een titel aan mijn palmares zou toevoegen. Als er al wedstrijden gereden kunnen worden dan wil ik dit wel doen met mijn voltallige team want dit maakt voor ons Rallycross.. de gezelligheid, het ontmoeten van vrienden, gezamenlijk een drankje doen etc.”

Wat als de Volvo wordt verkocht?
Mogelijk dat we dan actief zullen worden in de Autocross. We zijn momenteel begonnen met het ontmantelen van een Honda Civic Type R. Deze wordt echter zodanig opgebouwd dat we deze ook makkelijk kunnen converteren naar een Rallycross-wagen. Voor nu staat de toekomst in de sterren. Ik zou graag nog minimaal 1 keer ergens kampioen in worden, de teller staat nog steeds op 14 en 15 is toch een mooier getal! Maar de klok tikt door en inmiddels ben ik 61 jaar maar fitter dan ooit want ik ga minimaal 2x in de week met de mountainbike de singletracks op, dit terzijde (lach)”.

Tot slot willen we nog graag je mening vragen over E-Rallycross
Het elektrisch rijden is om te doen natuurlijk super, geweldige acceleratie enz, voor het publiek wat minder en vindt het tov het milieu een farce, als je bedenkt hoe de produktie en recycling van de accu’s geregeld is, en dan de opwekking van alle stroom ter plaatse. Ik zie bijvoorbeeld meer in waterstof.

Back to top button
error: Content is protected !!