Belgen staan hun mannetje in Lessay!

Onder wisselende omstandigheden werd vandaag de derde ronde van het Franse Rallycross kampioenschap op gang geschoten in Lessay. In de klasse S1600 verschenen Davy van den Branden en Steve Otzer aan de start voor een serieuze krachtmeting met de Franse deelnemers.

Het Franse Rallycross kampioenschap staat bekend voor zijn sterke deelnemersveld. Niet alleen kwantiteit maar dus ook kwaliteit. Bij de snelle voortrekkers pronken 17 rijders op de deelnemerslijst, waaronder onze 2 Belgische matadoren. Gisteren stonden niet alleen de trainingen op het programma, maar ook reeds 2 kwalificatiereeksen.

Na twee reeksen vinden we Davy van den Branden terug op een mooie 8e plaats algemeen. Een mooie prestatie, wetende dat de Citroen-rijder voor het eerst op deze omloop zijn meters maakt en de Franse rijders allemaal over de nodige circuit-kennis beschikken. We spraken gisteravond kort met Davy. Zijn reactie uit Lessay:

“We zijn net klaar met de wagen te herstellen. Het ging heel goed vandaag. We konden ons mannetje staan tussen de Franse toppers. Zowel in de training als 1e reeks een knappe 7e tijd op 17 deelnemers op zowel een natte (training) als droge baan (1e reeks) Bij de start van de 2e reeks deelden we in de brokken. De C2 S1600 van Picard kwam dwars voor mij te staan met een frontale aanrijding tot gevolg. Ik kon nog verder en klokte verrassend nog een 9e tijd. Na 2 reeksen 8e algemeen. Niet verkeerd dus. Morgen de overige reeksen en de finales op deze geweldige omloop!”

De Citroen C2 van Steve Otzer vinden we terug op een voorlopige tiende plaats algemeen. Om 8uur vanochtend zal de actie in Lessay vervolgd worden met de warm-up, waarna om 9uur verder zal worden gegaan met de kwalificatiereeksen. Wij wensen beide landgenoten veel succes!!

Foto met dank aan Loic Viel

Back to top button
error: Content is protected !!