Finaleplaats voor Steve Otzer in het Franse Kerlabo!

Daar waar het Wereldkampioenschap rallycross dit weekend was neergestreken in Barcelona, trok het Franse Rallycross kampioenschap naar Kerlabo voor ronde vier alweer. Opnieuw aan de start ook Steve Otzer. Onder zeer wisselvallige omstandigheden wist Otzer een mooie finaleplaats te halen! Wij spraken met Steve.

Net als in Lessay, was dit ook de eerste kennismaking met het circuit in Kerlabo. Opnieuw een mooie omloop maar in deze omstandigheden erg moeilijk onder de knie te krijgen. Op de zaterdag was het namelijk enkel regen, regen en nog eens regen. Het parcours lag er dan ook zeer vettig bij en de auto schoof enorm. De afstelling voor de auto in regenweer hebben we zeker nog niet op punt. De eerste reeks zette ik een 12e tijd neer en de tweede reeks kon ik winnen en had ik een 7e tijd. Voor de zondag was het hopen dat de weergoden ons beter gezind zouden zijn.”

“Helaas waren de omstandigheden vandaag (zondag) opnieuw zeer wisselend en ging de derde reeks echt slecht met een 13e tijd als resultaat. Het was dus zaak om een sterke vierde en laatste reeks te rijden om zodoende een plaats in de semi-finales af te dwingen. Dat lukte. De vierde reeks wist ik naar mijn hand te zetten en op mijn naam te schrijven met een 9e tijd algemeen.”

“Na de vier kwalificatiereeksen viel ons een tiende plaats algemeen ten deel en hiermee hadden we ons gekwalificeerd voor de semi-finale! In deze semi finale maakte ik een superstart en kon achter Terpereau en Lambec als derde aanpikken. Door een koprol van Moulin kwam er een herstart. Opnieuw wist ik als derde de eerste bocht in te duiken, maar na 2 ronden had ik geen remmen meer… remleiding losgekomen. Hierdoor moest ik nog een plaats prijsgeven maar ik wist toch als vierde de meet aan te tikken! Deze vierde plek gaf ons recht op een plek in de grote finale!” 

Over de finale kan ik kort zijn… de start was opnieuw goed maar na het nodige duw- en trekwerk belandde ik met een harde klap in de vangrail. Einde finale. Het was een weekend met veel ups en downs, maar we zijn vooral weer een ervaring rijker. We hebben nog het nodige werk aan de C2 om hem nog wat sneller te krijgen maar daar heb ik alle vertrouwen in. Onze volgende wedstrijd is half augustus in Valkenswaard. Daarna Buxtehude en ook Mayenne staat nog op het programma. Eindelijk mogen we weer!

Foto’s met dank aan Loic Viel // Pics-Motorsport.com

Back to top button
error: Content is protected !!