Kristoffersson leider na dag 1 in Spa!

De weergoden waren de Rallycross-fans vandaag goed gezind in de Ardennen. Onder een heerlijk najaarszonnetje werd vandaag ronde 6 van het Wereldkampioenschap Rallycross afgetrapt. Na twee kwalificatiereeksen bij WorldRX vinden we titelkandidaten Johan Kristoffersson en Timmy Hansen terug op respectievelijk plek 1 en 2 algemeen.

Aanvankelijk moest het Zweedse duo in de openingsmanche hun meerdere erkennen in Nederlander Kevin Abbring, die er verrassend met een snelste tijd vandoor ging. Kristoffersson sloot aan achter onze Noorderbuur, met Timmy Hansen slechts op plek 5. De oudste van de Hansen-broers moest ook nog Timo Scheider en Kevin Hansen voor zich dulden.

In de tweede reeks stelde regerend Wereldkampioen orde op zaken met een scratch, waardoor hij als leider in de tussenstand de zaterdag mag afsluiten. Kevin Abbring kende weinig geluk in de tweede reeks. Hij werd slachtoffer van schermutselingen bij de start en was op achtervolgen aangewezen. Ook Timmy Hansen wist zich te verbeteren met een tweede tijd in Q2. Enzo Ide reed een uiterst sterke tweede reeks en ziet dit bekroond met een mooie derde tijd algemeen.

Na de twee reeksen van vandaag ziet de top-6 van het algemeen klassement er als volgt uit:

  1. Kristoffersson
  2. Hansen T.
  3. Abbring
  4. Scheider
  5. Szabo
  6. Ide

Andreas Bakkerud doet goede zaken in EuroRX1
In EuroRX1 worden dit weekend in Spa Francorchamps de grote prijzen verdeeld. Met twee keer een snelste tijd in beide openings reeksen, deed het Noorse supertalent Andreas Bakkerud goede zaken voor zijn titelkansen. Zijn concurrent voor de titel, Fabien Pailler, kende een minder gelukkige dag in Spa. Met een zesde en een elfde tijd vinden we Fabien Pailler voorlopig terug op P6 in de algemene rangschikking. Enigszins verrassend mag het optreden van Marcin Gagacki worden genoemd. De Poolse rallyrijder, die we afgelopen jaar nog in actie zagen in de ex Jochen Coox Volkswagen Polo, mag in Spa de dag afsluiten op P2 algemeen.

Volland Audi’s domineren EuroRX3, met Kobe Pauwels op 1
Kobe Pauwels, zoon van Koen Pauwels, rijdt dit weekend een heuse thuiswedstrijd in Spa Francorchamps. De jonge Audi-rijder is erop gebrand om hoge ogen te gooien naar de overwinning in EuroRX3. Na twee reeksen zag het er veelbelovend uit voor Pauwels junior, met respectievelijk een eerste en tweede tijd. In de derde reeks was het duwen en trekken bij start en Pauwels verdween in het decor en was op achtervolgen aangewezen. P8 viel hem uiteindelijk nog ten deel. Aangezien ook zijn concurrenten uit de Volland-stal elk een slechte reeks kenden, is het toch Kobe Pauwels die na drie reeksen het veld weet aan te voeren, gevolgd door Knyazev en Belevskiy.

In de RX2E vinden we onze landgenoot Guillaume de Ridder na twee reeksen terug op een vijfde positie algemeen. Jesse Kallio voert het veld aan na twee reeksen, gevolgd door Isak Sjökvist.

Morgen volgt de ontknoping uit de Ardennen, met om 9.50u de warm-up waarna om 11u wordt afgetrapt met het vervolg van de reeksen.

Back to top button
error: Content is protected !!