VdBranden: “Jochen had gelijk, dit is het mooiste kampioenschap!”

Daar waar dit weekend alle ogen gericht waren op het Wereldkampioenschap in Spa Francorchamps, was het Davy van den Branden die met zijn team naar het Franse Dreux trok voor de voorlaatste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap. Davy behaalde opnieuw de semi-finales, een mooie prestatie! Wij spraken met Davy.

We hebben weer een schitterend Frans weekend achter de rug! Gelukkig kon ik weer over een perfect werkende Citroën DS3 beschikken. De strijd was weer hevig met maar liefst 17 S1600 aan de start. We hadden zeker de 3 vrije training sessies nodig om de baan onder de knie te krijgen. De doelstelling was om ons in de 10 top te rijden wat aardig lukte met een 12e, 10e, 9e en 11e tijd. Dit resulteerde in een 10e plaats algemeen na de kwalificatie sessies.”

“In de semi finale had ik een 5e startplaats naast Steve Otzer die op P4 stond. Dus een rechtstreeks Belgisch duel voor een plaats in de finale ? Helaas kwam hier een abrupt einde aan bij de start. De aandrijfas van de DS3 brak en weg finale kansen. Balen! Maar ondanks de mechanische pech die steeds kan optreden zijn we zeer tevreden dat we toch weer ons mannetje hebben kunnen staan. We konden deze maal niet rekenen op de (natte) weergoden dus geklopt op waarde.”

“Dit was voor ons ook tevens de laatste wedstrijd voor het Franse kampioenschap. De laatste wedstrijd in Faleyras laten we aan ons voorbij gaan. Deze stap richting het Franse kampioenschap was een schot in de roos, wat Jochen Coox mij ook had aangeraden! Dit is niet te vergelijken met een Belned wedstrijd. Het mag toch wel gezegd worden dat dit het mooiste en sterkste kampioenschap van Europa is. Perfecte organisatie, timing en schitterende circuits! We hopen deze winter terug een budget te vinden om hier een vervolg aan te geven.

Back to top button
error: Content is protected !!