Weergoden Glosso niet gunstig gezind, maar rijders positief!

Afgelopen weekend was daar dan eindelijk de langverwachte heropening van het Glosso-circuit in Arendonk. Het Belgische Rallycross kampioenschap streek na jarenlange afwezigheid weer neer op de historische omloop! Helaas waren de weergoden het Glosso-circuit niet goed gezind.

Hevige regenbuien trokken over het land, waardoor uiteindelijk na 3 reeksen besloten werd om de wedstrijd niet meer verder te rijden. Het circuit en de wagens hadden te zwaar te lijden onder deze bizarre omstandigheden. Zodoende werd na 3 reeksen de einduitslag opgemaakt.

Toch kwamen er enkel en alleen positieve geluiden uit de paddock over de heropening van Glosso. Wij spraken met een aantal rijders.

Kristof Bex
Het is schitterend om weer een circuit erbij te hebben, zeker nu, in deze tijd waar het heel moeilijk is om onze hobby nog uit te oefenen. Glosso ligt er opnieuw fantastisch bij en zodra er nog wat nieuw asfalt komt, zal dit enkel en alleen bijdragen aan nog meer plezier. De kerbs zijn wel erg bruut, dus daar moet je gewoon van af blijven. Verder viel het mij op dat ik in de natte omstandigheden beter uit de voeten kon als op het droge haha! Maar al met al, een geweldige ervaring om terug op het Glosso-circuit te rijden!

Peter van de Wege
Ik vond het geweldig om terug te zijn om het Glosso-circuit, het circuit waar ik in 1986 mijn debuut heb gemaakt tijdens een opendeur wedstrijd met een Simca 1000. Met de korte bochten is het niet per definitie mijn favoriete circuit, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek dat we super blij zijn dat we nog een circuit erbij hebben in België! Vroeger vond ik de start mooier door gelijk met veel snelheid door te gaan tot aan de bocht achterop het circuit, maar nu met de joker begrijp ik dat natuurlijk wel. Verder zag het er gewoon keurig verzorgd uit en zag je dat hier ziel en zaligheid in gestoken is! Complimenten aan alle betrokkenen!”  

Steve Otzer
In eerste instantie moeten we natuurlijk blij zijn dat er in deze tijden nog een nieuw circuit op de kalender is gekomen. Hoed af voor de mensen achter dit geweldige project! Er zijn denk ik wel nog wat puntjes die voor verbetering vatbaar zijn. De startprocedure verliep niet optimaal waardoor er best wel wat misbruik van werd gemaakt. Verder ligt de jokersectie er vrij gevaarlijk bij, mogelijk dat deze iets bijgeschaafd kan worden. Maar onder de streep overheerst de blijdschap dat we er in België weer een circuit bij hebben. Het eerste weekend smaakte alvast naar meer!” 

Het Belgische Rallycross kampioenschap zal in het weekend van 9 en 10 juli opnieuw de omloop in Arendonk bezoeken, dit tezamen met de piloten en teams uit het Duitse Rallycross kampioenschap. Noteer het weekend van 9 en 10 juli alvast in uw agenda!

Back to top button
error: Content is protected !!