PR: Piloten en animatie voor de World RX of Benelux onthuld!

Het FIA World Rallycross Championship (WRX) gaat binnenkort de baan op op het Circuit Jules Tacheny. De deelnemerslijst voor de World RX of Benelux, gepland van 4 tot 6 augustus, is zojuist bekendgemaakt, terwijl de voorbereidingen voor een onvergetelijk weekend vol entertainment in volle gang zijn. Race, ontspanning, feest, ontdekking: er is voor elk wat wils in Mettet!

Een te onttronen kampioen 

Johan Kristoffersson, vijfvoudig wereldkampioen in de discipline, zal bovenaan het klassement staan en is de man om te verslaan. De ongeslagen Zweed in 2023 zal proberen om de troon van Mettet te heroveren. Hij had deze gewonnen in 2017, maar verloor hem in 2018 tegen de gevreesde Sébastien Loeb. De negenvoudig wereldkampioen in het rallyrijden is er dit jaar nog niet in geslaagd om op het podium te komen. Hij zal gebruikmaken van de Belgische sfeer, die dichtbij zijn geboorteland Frankrijk ligt, om dat te proberen. Hetzelfde geldt voor zijn landgenoot Guerlain Chicherit.

Kristoffersson moet zijn achtervolger in het klassement, Niclas Grönholm, achter zich houden. Grönholm wil punten van hem terugpakken in de strijd om de titel. Ook de wereldkampioen van 2019, Timmy Hansen, zal meedoen, evenals zijn jongere broer Kevin Hansen. Mettet zal ook de Duitser Timo Scheider verwelkomen, tweevoudig kampioen in de DTM, die op het podium stond in Noorwegen. Noorwegen, het land waar Ole Christian Veiby vandaan komt, een van de andere outsiders in het veld. Als enige vrouwelijke coureur zal de Zweedse Klara Andersson proberen haar eerste trofee van het jaar in België te behalen, samen met haar landgenoot Gustav Bergström.

De competitie zal erg spannend zijn in de Euro RX1-klasse, waar slechts negen punten de vier leiders in het kampioenschap scheiden. Onder hen bevindt zich de Belg Enzo Ide, die het zal opnemen tegen titelverdediger Anton Marklund, runner-up Jānis Baumanis en Patrick O’Donovan.

Alles draait om de F: Feest, Fans, Future!

De Mettet-fans beginnen het concept al te kennen. Het After Race Festival zijn twee feestavonden die parallel aan de sportwedstrijd worden georganiseerd, op vrijdag- en zaterdagavond, aan de rand van het circuit. Een gelegenheid voor iedereen om samen te komen, te ontspannen en te feesten gedurende enkele uren op vrijdag 4 augustus (DJ Xerox / DJ Heikki) en zaterdag 5 augustus (DJ Cardin / DJ Heikki). Het evenement staat open voor mensen die niet deelnemen aan de race en die een kaartje kunnen kopen voor alleen het After Race Festival. Foodtrucks met pizza’s en hamburgers zullen beschikbaar zijn.

Een fanzone en ontspanningsruimte zullen worden opgezet in Mettet, zodat je optimaal kunt genieten van de pauzes tussen de wedstrijden. Er zal ook een ruimte worden gereserveerd voor het Zweedse merk Volvo, waar grote graafmachines en bulldozers zullen worden tentoongesteld. Voor de liefhebbers is het zelfs mogelijk om alle nodige informatie te verkrijgen en ze zelfs uit te proberen!

Twee categorieën zullen het weekend levendig maken. De XCar-categorie (Crosscar), waarbij buggy’s met een 600cc-motor worden gebruikt, en een nieuwe categorie voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij zullen enkele demonstratierondes rijden in kleine buggy’s. Dit geeft een eerste blik op de toekomst, aangezien de internationale autosportfederatie (FIA) deze categorie vanaf 2024 zal ondersteunen. De toekomst wordt geschreven in Mettet!

Tickets zijn te verkrijgen op de website van Ticketmaster KLIK HIER.

Back to top button
error: Content is protected !!