De spanning is te snijden in Euro RX1

Daar waar in het Wereldkampioenschap Rallycross geen maat staat op regerend kampioen Johan Kristoffersson, is de spanning bij Euro RX1 te snijden! Met 4 verreden manches, tellen we evenveel winnaars. Onze landgenoot Enzo Ide won de tweede manche in Portugal en staat momenteel tweede in de tussenstand van het kampioenschap, vlak achter de Zweed Anton Marklund.

Marklund voert het kampioenschap aan met 61 punten. Opvallend genoeg is het de kampioenschapsleider die dit jaar nog geen manche op zijn naam wist te schrijven. Constantheid brengt de Zweed in de Set Promotion Ford Fiesta voorlopig aan de leiding in de strijd om de titel. Opvallend feit is dat Marklund tijdens zijn laatste bezoek aan Mettet in 2018 als winnaar wist af te sluiten.

Enzo Ide volgt Marklund op de voet met 56 punten. Onze landgenoot wist de Portugese manche in Montalegre voor zich op te eisen. Enkel in het Zweedse Höljes miste de Audi-rijder de finale. Met de thuiswedstrijd in Mettet in het verschiet, is Ide er alles aan gelegen om de marge met Marklund te verkleinen.

Janis Baumanis vinden we op dit moment terug op een derde plaats in de tussenstand, met 55 punten in een Peugeot 208 uit de stal van Hansen. De Let wist de Hongaarse manche van Euro RX1 als winnaar af te sluiten. Baumanis miste in het Noorse Hell de finale, maar koestert mooie herinneringen aan het circuit van Mettet. De Let wist zowel in 2014 als ook in 2015 (destijds S1600) in Mettet te winnen!

Patrick O’Donovan, zoon van Ollie O’Donovan, wist het spektakelstuk in het Zweedse Höljes te winnen. De Britse tiener (slechts 19 jaar), eveneens met een Peugeot van Hansen makelaardij, wist met deze overwinning de aansluiting te vinden in het kampioenschap achter het leidende drietal. Met 52 punten is ook O’Donovan een serieuze kanshebber voor de titel in Euro Rx1.

Maar er liggen kapers op de kust voor het leidende kwartet. Om te beginnen met Sivert Svardal, die in het Noorse Hell wist zege te vieren in zijn snelle Volkswagen Polo. Ook mannen als Ulrik Linnemann, Rene Munnich en Tamas Karai zullen van voren te vinden zijn. Pak daarbij nog de terugkerende piloten Yuri Belevskiy en Mikko Ikonen en het zal duidelijk zijn dan er voor de plekken in de finale hard gestreden zal moeten worden! Na de wedstrijd in Mettet staat er nog maar 1 wedstrijd op het programma bij Euro RX1, te weten in Buxtehude over 2 weken.

Afspraak komend weekend op het Circuit Jules Tacheny in Mettet! Op zaterdag begint de actie om 9.30uur. Kaarten zijn te verkrijgen op de website van Ticketmaster (KLIK HIER).

Foto’s met dank aan Johan Hendrickx

Back to top button
error: Content is protected !!