Kristoffersson en Belevskiy aan kop na dag 1 in Mettet

Onder wisselende omstandigheden werden vandaag twee kwalificatiereeksen afgewerkt op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Johan Kristoffersson bewees andermaal waarom hij zich vijfvoudig Wereldkampioen mag noemen. Ook in de RX2e-klasse is de Zweed heer en meester en voert het veld aan na de openingsdag in Mettet. Bij Euro RX1 was het Yuri Belevskiy die na twee reeksen als leider de zaterdag mag afsluiten.

Bij de RX2e-klasse zijn het momenteel de “grote” mannen die het veld aanvoeren. Achter Kristoffersson vinden we de gebroeders Hansen terug op de plekken 2 en 3. Ole Christian Veiby, teamgenoot van Kristoffersson, vinden we terug op plek 4 na de twee gereden reeksen van vandaag. Aangezien de WK-matadoren buiten het kampioenschap rijden en dus ook geen punten kunnen scoren, is het kijken hoe het met de titelkandidaten is gesteld na twee reeksen. Mikaela Ahlin-Kottulinsky staat er momenteel het beste voor met een vijfde plaats. Isak Sjökvist en Nils Andersson moeten morgen aan de bak. Zij zijn respectievelijk terug te vinden op plek 10 en 11.

Bij Euro RX1 is er morgen werk aan de winkel voor onze landgenoot Enzo Ide. In de eerste reeks kwam Ide in leidende positie in aanraking met een bandenstapel waarna hij even later zijn Audi S1 noodgedwongen aan de kant moest zetten. In de tweede reeks wist Ide zich te herpakken met een vijfde tijd. Een twaalfde plaats algemeen is momenteel zijn deel. Er zullen morgen dus twee toptijden nodig zijn om een goede finaleplaats af te dwingen en de kansen op de titel levend te houden. Yuri Belevskiy kende een betere openingsdag op het Circuit Jules Tacheny en heeft met een eerste en derde chrono in de reeksen de koppositie stevig in handen. Leider in de tussenstand van het kampioenschap, Anton Marklund, vinden we terug op een tweede plek, vlak voor Svardal, Baumanis en O’Donovan.

Morgen volgen de 2 overige kwalificatiereeksen en de finales op het Circuit Jules Tacheny. De zondag wordt om 10.00uur afgetrapt met de warm-up waarna om 10.30uur de derde kwalificatiereeks zal starten!

Back to top button
error: Content is protected !!