FRX: De ontknoping nadert!

Komend weekend zal er in Mayenne de voorlaatste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap verreden worden. Bij de Supercars is Davy Jeanney in de PGRX Hyundai opnieuw de torenhoge favoriet voor de eindoverwinning. De kampioenschapsleider kent een zeer constant seizoen en had enkel in Faleyras en Touraine een ietwat mindere score.

Supercars – De strijd om het zilver
Met Jeanney enigszins uit het zicht verdwenen met 193 punten in het kampioenschap, lijkt de focus te verplaatsen naar de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Het is Anthony Pelfrene in de DA-Racing Peugeot 208 met 148 eenheden die momenteel het zilver in handen heeft. Pelfrene wordt echter op de voet gevolgd door regerend kampioen Samuel Peu, met 145 punten. Jonathan Pailler, momenteel vierde in de tussenstand met 127 punten, heeft ook nog steeds zicht op een plek op het podium. Met maar liefst 19 inschrijvingen zal er in Mayenne zwaar gestreden moeten worden voor de punten!

Super1600 – Meunier of Paillardon?
Bij de snelle voortrekkers is er een ware tweestrijd om de titel! Momenteel is het de Franse tiener Julien Meunier die in zijn Skoda Fabia met 192 punten de leiding in handen heeft. De 17-jarige Meunier is echter al het hele seizoen verwikkeld in een stevig gevecht met Anthony Paillardon in zijn snelle Audi A1 uit de stal van Volland Racing. Paillardon vinden we in het kampioenschap terug op de tweede plaats met 174 punten. Met maximaal 41 punten te behalen per wedstrijd, lijkt de strijd bij de S1600 nog niet gestreden. Achter het strijdende duo zijn mannen als Nicolas Eouzan en Jimmy Terpereau erop gebrand om het leidende duo punten af te snoepen.

Ook aankomend weekend hoeft u niks van de actie te missen. Zoals gewoonlijk zal op het Youtube-kanaal van rallycrossfrance alles live te volgen zijn.

 

Back to top button
error: Content is protected !!