FRX: Loeb zegeviert in Loheac!

Loheac was dit weekend gastheer van ronde zes van het Franse Rallycross kampioenschap. Met maar liefst 26 ingeschreven Supercars, allen van uitzonderlijk hoog niveau, mag het Franse kampioenschap toch wel het mooiste op de kalender genoemd worden. Op de inschrijflijst niemand minder dan Sebastien Loeb in een PGRX Hyundai i20 WRX en Andreas Bakkerud in een Skoda Fabia uit de stal van ES Motorsport.

De Hyundai i20 WRX lijkt het te kloppen wapen te zijn in het Franse Rallycross kampioenschap. Na vijf verreden koersen is het Davy Jeanney, eveneens met een Hyundai uit het team van Patrick Guillerme, die comfortabel aan de leiding gaat van de tussenstand in het kampioenschap. In Loheac was het niet anders. Na de reeksen en semi finales mochten Loeb en Jeanney gebroederlijk plaatsnemen op respectievelijk de eerste en tweede startplek. Uitdager van Jeanney in het kampioenschap, Peugeot-rijder Anthony Pelfrene completeerde de voorste startrij van de finale. David Vincent, Samuel Peu, Erwan Chapalain, Jonathan Pailler en Alexandre Janot (allen Peugeot) maakten de grid voor de finale volledig. Andreas Bakkerud werd in zijn semi finale gediswalificeerd en moest noodgedwongen toekijken in de finale.

Bij het startsein van de finale waren het de beide Hyundai’s die er als een haas vandoor waren, aangevoerd door multi-talent Loeb. Jeanney drong aan bij de veelvuldig Wereldkampioen, leek sneller te zijn en besloot een vroege joker te spelen. Iets dat niet goed uitpakte want Jeanney kwam vast te zitten achter Samuel Peu. Loeb kon de nodige meters pakken op het strijdende duo Peu en Jeanney. Toen hij in de vierde ronde zijn verplichte ommetje maakte wist Loeb aan de leiding te blijven, voor Peu en een jagende Jeanney. Uiteindelijk weet Jeanney de tweede plek van Peu nog over te nemen toen de Peugeot-rijder de jokerlap in dook, maar Loeb was reeds aan de horizon verdwenen om als eerste het zwart-wit geblokt te krijgen.

In de tussenstand van het kampioenschap doet Jeanney uitermate goede zaken. Hij weet zijn voorsprong op Anthony Pelfrene, die in de finale slechts als zevende weet te finishen, uit te bouwen. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Jeanney (193p) nu een voorsprong van 45 punten op Pelfrene (148p). Samuel Peu volgt merkgenoot Pelfrene op de voet met 145 eenheden.

Uitslag finale:

1. Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRX)
2. Davy Jeanney (Hyundai i20 WRX)
3. Samuel Peu (PEUGEOT 208 WRX)
4. Jonathan Pailler (PEUGEOT 208 WRX)
5. Erwan Chapalain (PEUGEOT 208 WRX)
6. Alexandre Janot (PEUGEOT 208 WRX)
7. Anthony Pelfrene (PEUGEOT 208 WRX)
8. David Vincent (PEUGEOT 208 WRX)

Foto: RallycrossFrance.com

Back to top button
error: Content is protected !!