FRX: Enzo Ide neemt het op tegen de Fransen en Britten!

Onze landgenoot Enzo Ide neemt het volgende week in het Franse Dreux op tegen de Franse en Britse toppers. Op het Circuit Philippe Chanoine zal de laatste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap worden verreden. Voor de Engelse Supercars vormt deze wedstrijd de voorlaatste ronde van hun kampioenschap. Met 29 inschrijvingen bij de Supercars zal Ide zijn beste beentje voor moeten zetten!

In het Franse Rallycross kampioenschap is het Davy Jeanney die zich onlangs in Mayenne alvast mocht kronen tot Frans Rallycross kampioen 2023. De strijd om het hoogste trapje op het podium is hiermee dus al gestreden, maar achter Jeanney zal er fel gevochten worden voor de resterende podiumplekken. Uittredend kampioen Samuel Peu heeft momenteel de beste kaarten in handen voor het zilver met 183 punten, maar wordt op de hielen gezeten door Anthony Pelfrene (171) en Jonathan Pailler (155). De concurrentie in het Franse kampioenschap is moordend. Zo zien we ook opnieuw Julien Febreau aan de start, de Franse F1 journalist die bij elk optreden vooraan terug te vinden is.

Bij de Britten is het momenteel Jack Thorne in zijn Peugeot 208 WRX die het kampioenschap leidt. Zijn grootste uitdager is zonder twijfel Patrick O’Donovan die terug te vinden is op plek 6 in de tussenstand. Hierbij moet wel aangetekend worden dat O’Donovan enkele wedstrijden gemist heeft vanwege verplichtingen in het Europese Rallycross kampioenschap. In het Engelse kampioenschap gelden er echter schrapresultaten waardoor de jonge Brit zeker nog niet kansloos voor de titel is! De Britten rijden immers nog een double-header begin november in Lydden Hill. Opvallend is het ontbreken op de deelnemerslijst van de naam van Julian Godfrey, momenteel derde in de tussenstand.

Buiten de Franse en Engelse matadoren zullen ook Yuri Belevskiy, Mats Öhman en zoals gezegd Enzo Ide hun opwachting maken in Dreux. Met 29 inschrijvingen en 16 te verdelen finale-plekken zal onze landgenoot het beste uit zijn Audi S1 moeten persen!

Mis het niet! 14 en 15 oktober in Dreux!!

 

Back to top button
error: Content is protected !!