FRX: Kampioen Jeanney leider na dag 1 in Dreux

Het Circuit Philippe Chanoine is dit weekend het decor van de laatste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap. Onze landgenoot Enzo Ide prijkte voorafgaand aan het weekend op de inschrijvingslijst, maar helaas ontbreekt Ide in Dreux. De 27 resterende deelnemers bij de Supercars maakten er vandaag tijdens de openings manches een waar spektakelstuk van!

Vandaag stonden er reeds 2 kwalificatiereeksen op het programma. Met respectievelijk een tweede en een eerste tijd is het kersvers kampioen Davy Jeanney die de tabellen aanvoert, gevolgd door Yuri Belevskiy en Patrick O’Donovan. Laatstgenoemde sprokkelt uiteraard punten voor het Engelse kampioenschap, die hier in Dreux hun voorlaatste ronde afwerken, maar voor de Britse tiener is het een uitgelezen kans om zich te meten met de Franse top! Iets waar hij vandaag zeker in slaagde!

Ietwat tegenvallend de prestaties van de nummer 2 in het kampioenschap, Peugeot-rijder Samuel Peu. Na de twee reeksen van vandaag vinden we Peu terug op een veertiende tijd algemeen. Anthony Pelfrene, de grootste concurrent van Peu in de strijd om het zilver, deed betere zaken vandaag. De DA-Racing piloot staat op een keurige vierde stek.

Bij de S1600-klasse was het Julien Meunier in zijn snelle Skoda Fabia die twee keer de snelste tijd wist te klokken. Hiermee neemt de jongste van de Meunier broers heel voorzichtig een optie op de titel in deze klasse. Enkel Anthony Paillardon kan Meunier nog van de titel houden. De Audi-rijder vinden we echter na de eerste dag in Dreux terug op een vijfde plaats algemeen, achter Meunier, Le Jossec, Volland en Lefeuvre. Paillardon zal dus een konijn uit zijn hoge hoed moeten toveren voor de slotdag in Dreux, mede gezien het feit dat hij 21 punten in de tussenstand goed moet maken op Meunier.

Morgen volgt de ontknoping in Dreux en zullen alle kampioenen gekend zijn! Om 8.00uur wordt afgetrapt met de derde reeks, direct gevolgd door de vierde reeks. Vanaf 14.00uur volgen de finales. De thuisblijvers hoeven niks te missen van de actie. Op het youtube-kanaal van RallycrossFrance is alles live te volgen!!

 

Back to top button
error: Content is protected !!