FRX: Belevskiy op eenzame hoogte!

Yuri Belevskiy heeft vandaag op indrukwekkende wijze de afsluitende ronde van het Franse Rallycross kampioenschap in Dreux op zijn naam weten te schrijven. Belevskiy kende vandaag weinig problemen en schreef in de Volland Racing Audi S1 de twee resterende reeksen op ogenschijnlijk eenvoudige wijze op zijn naam.

Kersvers kampioen Davy Jeanney kende daarentegen minder geluk vandaag. Met name de derde reeks was moeizaam voor Jeanney, waar hij zich na een slechte start geen weg naar voren kon banen. De gifbeker moest vandaag echter helemaal leeg voor Jeanney. Na kopstart in zijn semi-finale, reed de Hyundai-rijder al in een vroeg stadium lek waardoor hij iedereen zag passeren.

Wie zagen we dan wel terug in de laatste finale van het seizoen? Het mag geen verrassing zijn dat Yuri Belevskiy, na winst in zijn semi-finale, op pole position mocht plaatsnemen voor de laatste finale van het seizoen. Damien Meunier, in de ex-Kristoffersson Volkswagen Polo, mocht naast de pole-sitter plaatsnemen. Anthony Pelfrene completeerde de eerste rij. Samuel Peu, die zich na een teleurstellende zaterdag goed wist te herstellen, mocht zijn Peugeot 208 op de twee rij neerzetten met naast zich Patrick O’Donovan, die goed van voren mee kon tussen het Franse geweld. Om het Peugeot-feest compleet te maken sloten Jonathan Pailler, Julien Febreau en Dylan Dufas de laatste rij.

Bij het startsein was het Belevskiy die gelijk zijn intenties duidelijk maakte. Achter de Volland Audi werd er hard gevochten, waar Jonathan Pailler het grootste slachtoffer van was. Pailler werd in het decor gezet en was op achtervolgen aangewezen. Anthony Pelfrene wist in eerste instantie de tweede plek voor zich op te eisen, maar werd niet veel later eveneens getroffen door een lekke band. Franse F1-journalist Julien Febreau weet op respectabele achterstand van winnaar Belevskiy de tweede plek te pakken vlak voor Patrick O’Donovan, Samuel Peu en Dylan Dufas. Pelfrene weet zijn gehavende Peugeot 208 toch nog als zesde over de meet te krijgen, voor Jonathan Pailler. Damien Meunier wordt als achtste geklasseerd. De Volkswagen Polo moest vroegtijdig aan de kant met technische problemen.

Belevskiy ga na afloop voor de camera’s van RallycrossFrance nog aan dat hij genoten heeft van het weekend in Dreux. “Vorig jaar in Dreux viel het niet mijn kant op, maar we zijn dit jaar ijzersterk terug gekomen met een overwinning. Ik ben super blij! Het niveau van het Franse kampioenschap is echt enorm! Er zijn elk jaar weer nieuwe namen die ook gelijk snel zijn, maar ik ben blij dat ik ze heb kunnen verslaan.“, aldus Belevskiy.

In de eindklassering van het kampioenschap is het Samuel Peu die het zilver voor zich weet op te eisen, achter nieuw gekroond kampioen Davy Jeanney. Anthony Pelfrene maakt het podium compleet en pakt het brons.

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!