“Strijden tegen mijn beste maat”

Regerend kampioen bij de Supernationals +2L Kristof Bex won afgelopen jaar 5 van de 8 verreden proeven van het Belgische rallycross kampioenschap. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen polsten wij de snelle Volvo-piloot over zijn plannen en verwachtingen voor 2024.

We gaan dit seizoen weer aan de start verschijnen van het volledige Belgische kampioenschap, aangevuld met enkele wedstrijden in Valkenswaard en de Nordic-wedstrijd in Buxtehude. Uiteraard ga ik proberen om mijn titel te verdedigen maar mijn beste maat Yorick (Maeyninckx) gaat echt serieus hard met de Volvo 242. Die gast kan echt sturen! Laten we hopen dat onze vriendschap er niet onder zal lijden (lach).”

Het is jammer dat er een soort van bloedarmoede heerst in de Rallycross momenteel. Deelnemerslijsten worden jaar na jaar korter. Ook het feit dat we niet meer in Lydden Hill of Buxtehude rijden vind ik wel jammer. Toch circuits waar ik altijd graag reed. Uiteraard is niet alles negatief want de terugkeer van Maasmechelen juich ik alleen maar toe. Een dikke proficiat aan de mensen die achter de schermen keihard hebben geknokt om het circuit terug open te krijgen. Voor nu kijk ik er naar uit om snel weer achter het stuur te kruipen!” 

Back to top button
error: Content is protected !!