Davy vd Branden: “België of Frankrijk?”

Davy van den Branden evenaarde afgelopen seizoen het record van François Monten met 10 nationale Belgische titels! Een prestatie van formaat voor de regerend Belgisch kampioen. Wat zijn de plannen voor 2024? Zit er nog een 11e titel in het vat? En waar ligt volgens Davy de kern van het succes? Wij spraken met de Citroën-rijder.

“We zijn nog niet zeker van onze plannen voor het nieuwe jaar. Maar een en ander staat en valt een beetje met het deelnemersveld in België. Gemiddeld staan we met een handjevol deelnemers aan de start en dat vind ik een beetje aan de karige kant. De uitdaging en de motivatie is dan toch iets minder. Wagens zijn er wel genoeg, maar helaas niet aan de start. In theorie zouden we ook Supernational kunnen rijden maar met onze voorwielaandrijving zijn we zwaar in het nadeel ten opzichte van de achtertrekkers. We gaan zien hoe groot het deelnemersveld zal zijn bij RX3, maar we zullen daar onze plannen op afstemmen.”

Alternatief, en misschien nog wel mijn grootste doel, is het Franse Rallycross kampioenschap. Een geweldige kalender met mooie circuits, enorme deelnemersvelden en niet te vergeten een knotsgek publiek! De 4 a 5 wedstrijden die ik hier mogelijk zou willen rijden zijn pas in het najaar. Tegen die tijd is een en ander duidelijk qua deelnemersvelden in België maar zeker ook qua beschikbaar budget. Voor eventuele Franse verplaatsingen is er toch net wat extra budget nodig.”

De succesformule van de titels is denk ik vooral onze jarenlange ervaring als familieteam. Samen met mijn vader zitten we toch al een 40 jaar in de rallycross. Samen zorgen we er ook voor dat de Citroën er elke wedstrijd weer in topconditie bij staat, wat natuurlijk ook heel belangrijk is en vooral niet te onderschatten. Daarnaast niet enkel rijden met de rechtervoet maar met inzicht is voor mezelf prioriteit. Last but not least de steun van familie, vrienden en onze trouwe sponsoren! Zonder deze groep mensen zou het allemaal niet mogelijk zijn!” 

Back to top button
error: Content is protected !!