Hoe is het met? Jochen Coox

Het is alweer enkele jaren geleden dat we Jochen Coox op de rallycrosscircuits in actie zagen. Voor wie Jochen op zijn diverse sociale media volgt, weet dat hij momenteel betrokken is bij de carriere van zoon Colin die in de VW Funcup furore maakt. Hoe gaat het met Jochen? En heeft hij plannen om nog eens in een rallycrosswagen te stappen?

Wij spraken eerder vandaag met de Rekemnaar.

Momenteel ben ik erg druk met de racerij op het circuit, samen met Colin. We hebben het enorm naar onze zin in de VW Funcup. Een kampioenschap met grote deelnemersvelden, waardoor close-racing gegarandeerd is!” 

Natuurlijk jeukt het om nog eens in een rallycrosswagen te stappen, zeker nu Maasmechelen naar alle waarschijnlijkheid weer terug is op de kalender. We hebben de afgelopen periode ook een aantal opties overwogen. Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken naar diverse Supernational+ wagens die beschikbaar zijn, maar op dit moment is hier niks concreets over te vertellen. Zelf ben ik ook gecharmeerd van het racen met de retro’s. De demo’s die ik in het verleden heb gedaan met de Pikes Peak Audi van Coen Donkers smaakten toch echt naar meer. In competitieverband is hier echter weinig in te vinden. Enkel bij de Engelsen wordt hier een deftig kampioenschap van afgewerkt. In Frankrijk rijden er ook retro’s, maar hier gaat het veelal ook om het plezier en de show voor het publiek.”

De ultieme droom is echter om nog 1x in een heuse Supercar te rijden. We hebben verschillende wagens aangeboden gekregen, maar de vraag is vervolgens “waar te rijden?”. Mijn voorkeur is dan in Frankrijk maar we hebben in het verleden gezien wat dit voor een impact heeft op een team. Eenzelfde soort inspanning wordt natuurlijk ook van een team gevraagd bij het betwisten van een volledige EuroRX-campagne. Kortom, het is niet gemakkelijk! Ik wil zeker nog een keer rijden, maar wanneer, hoe en wat, staat voorlopig nog in de sterren. Hopelijk zien we mekaar snel weer eens ergens langs de circuits!” 

Back to top button
error: Content is protected !!