Bjorn Vliers: “Mijn droom is om in Frankrijk te rijden.”

Na een gedwongen afwezigheid van een kleine 2 jaren wordt er in de garage van Bjorn Vliers inmiddels hard gewerkt om de Citroen C2 weer race-klaar te krijgen. Als de wederopbouw een beetje volgens plan verloopt zullen we de C2 dit jaar nog in actie gaan zien. Bjorn zelf zegt er het volgende over.

“Op dit moment zijn de plannen nog niet geheel duidelijk. Na de crashes in Buxtehude en Mettet 2 jaar geleden, waren we gedwongen om een tussenjaar in 2023 te nemen. Inmiddels hebben we de C2 volledig gedemonteerd tot de laatste bouten en zijn we nog aan het bekijken welke zaken we kunnen verbeteren. De wagen is nu bijna klaar om opnieuw gespoten te worden. Tevens wordt er aan een nieuwe motor gebouwd die hopelijk wat extra vermogen zal leveren want op dat gebied kwamen we toch serieus tekort ten opzichte van de toppers.”

De Citroen C2 kan bijna gespoten worden

Qua planning is er nu nog weinig concreet. We hopen de C2 tegen de zomer klaar te hebben zodat we in elk geval kunnen starten in Maasmechelen. Verder hoop ik 1 of 2 wedstrijden in Frankrijk mee te pikken. Het lijkt me geweldig om daar eens deel te nemen en die ervaring op te doen. Ik ben er natuurlijk al vaker met Steve (Otzer) geweest maar nu zou ik graag zelf eens rijden! Hopelijk zijn we snel terug!”

Back to top button
error: Content is protected !!