Nick Neyens: “Stiekem hoop ik Nederlands kampioen te worden”

Afgelopen jaar wist Nick Neyens met zijn prachtige Ford Escort nog te winnen op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Dit jaar ontbrak Neyens tijdens de openingsronde van het Belgische Rallycross kampioenschap. De focus voor Neyens ligt voor dit jaar op het Nederlandse Rallycross kampioenschap. Wij spraken met Nick.

Nick, wat zijn je plannen voor 2024?
We hebben dit jaar besloten om het Nederlandse kampioenschap te gaan rijden. Dit is tweeledig. 
We balen er een beetje van dat regels gewijzigd worden vlak voor aanvang van het seizoen. Daarnaast mag er meer controle worden gedaan of de regels ook daadwerkelijk nageleefd worden en of een wagen hiermee dus wel reglementair is. Verder is het ook moeilijk om een planning te maken als 3 van de 8 wedstrijden nog onder voorbehoud zijn of nog bevestigd moeten worden. We gaan van de zomer een uitstapje maken naar Denemarken, alwaar we een wedstrijd van RallyX Nordic mee willen pikken. Hier hebben we altijd al eens mee willen doen en nu is die gelegenheid er voor.” 

En wat zijn je ambities?
Onze ambities zijn simpel, waar we aan de start komen willen we winnen. We hebben al heel vaak vooraan mee gestreden, helaas hebben we dit nog niet vaak kunnen omzetten in winst. We hopen dat hier in 2024 verandering in komt.

Van wie verwacht je de meeste tegenstand?
“Wat de concurrentie betreft weten we niet wie we mogen verwachten. Echter hopen we op zoveel mogelijk deelnemers, we missen de tijden waar we met 30 deelnemers in de supernational min stonden en de eerste 10 binnen de seconden stonden van elkaar. Het was toen echt strijden om de finale te halen.”

Is de auto nog aangepast deze winter?
“We hebben niks meer aan de auto veranderd. De auto is volledig uit elkaar gehaald en alles is terug nagekeken. De afgelopen jaren hadden we helaas vaak last van mechanische stukken. Vorig jaar hebben we aan de betrouwbaarheid gewerkt en hebben we ook geen stukken gehad. Dit jaar streven we ditzelfde doel na!”

Wanneer is je seizoen geslaagd?
Het seizoen zou voor ons geslaagd zijn als we gespaard blijven van mechanische pech en hopelijk een of meerdere wedstrijden hebben kunnen winnen. We koesteren uiteraard ook de stiekeme hoop om Nederlands kampioen worden.

Back to top button
error: Content is protected !!