Mandy Kasse: “Papa wilde dat we bleven crossen!”

De Zeeuwse Mandy Kasse is inmiddels een bekend gezicht in de rallycross paddock. Afgelopen weekend hebben we haar in Mettet opnieuw in actie gezien in haar vertrouwde Ford Fiesta. Wij spraken de Veerse en vuurden enkele vragen op haar af.

Hoe ziet het programma voor 2024 er uit? En welke ambitie heb je hierbij?
“Dit jaar proberen we het hele Belgische en Nederlandse kampioenschap te rijden, net zoals vorig jaar. Daarnaast zal ik een paar opendeurdagen met mijn 2CV rijden. Vorig jaar heb ik elke wedstrijd finale gereden en hebben we beide kampioenschappen met een derde plaats afgesloten. Laten we hopen dat dat dit jaar weer lukt!”

Hoe ging het in Mettet?
“De weken voorafgaand aan Mettet waren erg druk. De motor bleek stuk te zijn, dus hier hebben we nog enorm veel werk aan gehad. Afgelopen zaterdag rolde de Fiesta weer naar buiten en hebben we op ons terrein wat rondjes gedraaid. Gelukkig ging de wedstrijd in Mettet goed, tot de start van de finale, toen brak helaas de aandrijving bij de start.”

Het NK lijkt druk bezet te worden, hoe kijk je hier naar?
“Wat ik begrepen heb kiezen heel veel teams en rijders er voor om het Nederlandse Rallycross kampioenschap te rijden. Heel mooi om te horen! Het is altijd uitdagender om met veel auto’s aan de start te staan.”

Heb je na het overlijden van vader Ko misschien getwijfeld om door te gaan met Rallycross?
Jazeker heb ik getwijfeld om verder te gaan. De laatste woorden van papa waren ik wil dat jullie er mee door gaan. Mama en ik keken elkaar aan en dachten hoe gaan we dit doen? Vooral omdat papa alle technische dingen aan de auto deed en mama en ik het polyester, spuit- en stickerwerk. Kort daarna heb ik Dominique leren kennen en die vond ook dat we het niet moesten opgeven en hij zorgt er elke keer voor dat de auto weer klaar staat! Mama en Dominique rijden ook opendeurdag en ik vind het geweldig om deze passie met zijn allen te delen. Vooral genieten vind ik nu belangrijk. Tegenwoordig zit ik weer met een lach achter het stuur. Tot slot wil ik graag het hele team en de sponsoren bedanken voor alle steun!” 

Back to top button
error: Content is protected !!