“Plezier maken!”

In 2023 wist Ludo Hermans het brons te pakken in het Belgische Rallycross kampioenschap. Dit jaar staat plezier maken voorop voor Hermans. Geen volledig kampioenschap in België of Nederland, maar gewoon rijden waar men wilt en waar het mogelijk is. Wij spraken met Ludo.

Wat is het programma dit jaar? Je bent niet in Mettet gestart, je rijdt geen BK?
Ons team is dit jaar inderdaad niet aan de start verschenen in Mettet tijdens het openingsweekend van het nieuwe rallycross seizoen. De beslissing is genomen om verschillende redenen, waaronder veranderde doelen en verminderde interesse in de competitie.

Welke ambitie heb je voor dit jaar?
Dat is heel duidelijk. De focus ligt dit jaar vooral op het maken van plezier. Ik zal dit jaar hier en daar een wedstrijd in het buitenland gaan rijden en de opendeurdag in Maasmechelen. Zoals gezegd staat het plezier voorop en rijden we enkel daar waar het mogelijk is. Verder wil ik Jochem en Mirthe ook bijstaan met de auto wanneer zij een opendeur wedstrijd willen rijden.

Zien we je aan de start in Maasmechelen voor het BK?
Geen start voor onze Volvo S40 in het Belgische Rallycross kampioenschap. Wel voor de verschillende andere evenementen die het Duivelsbergcircuit zal organiseren, waaronder bijvoorbeeld opendeurdagen. Hierbij heb ik ook de kans om nog eens met mijn oude bolide, de Ford Escort Cosworth, te rijden.

De Volvo staat in de startblokken voor de volgende wedstrijd

Ben je blij met de heropening van het Duivelsbergcircuit?
Ik ben zeer tevreden met de heropening van het circuit. Iets waar we denk ik allemaal lang op hebben gewacht. Hopelijk blaast dit ook weer wat nieuw leven in de rallycross want de laatste jaren is de sport steeds meer aan het uitsterven.

Hoe kijk je aan tegen de kleiner wordende deelnemersvelden? 
Het is spijtig om te zien dat het aantal deelnemers aan het Belgisch kampioenschap momenteel aanzienlijk is afgenomen, maar dit was naar mijn mening onvermijdelijk. Gewijzigde reglementen worden vaak veel te laat doorgegeven aan de piloten waardoor zij de allerlaatste minuut nog serieuze aanpassingen moeten doen aan hun auto’s, iets waar ik persoonlijk de tijd en motivatie niet voor heb dit seizoen. Verder zijn er ook nog verschillende andere redenen, zoals bijvoorbeeld de kalender, waardoor er minder deelnemers zijn. Toch wel iets waar het bestuur zeker eens goed over moet nadenken, want het deelnemersveld wordt ieder jaar kleiner en kleiner.

Back to top button
error: Content is protected !!