Eurocircuit opent de poorten!

Komend weekend zal het Eurocircuit in Valkenswaard het Nederlandse Rallycross kampioenschap op gang schieten. Na de testdag van afgelopen zaterdag is het nu zaak om de krachten te meten met de concurrentie. Wij kijken alvast vooruit.

Supernationals+
Op papier is Kristof Bex natuurlijk torenhoog favoriet voor de eindoverwinning, maar mannen als bijvoorbeeld Yorick Maeyninckx en Bart Bel zullen er alles aan gelegen zijn om Bex van het hoogste schavotje vandaan te houden. Daarnaast zal de Noor Guttorm “Maximum Attack” Lindefjell afzakken naar het Eurocircuit met een Mazda RX7 en zal hij zijn krachten gaan meten met onze nationale toppers. Verder zullen ook namen als bijvoorbeeld Ludo Triekels, Tom Meeusen en Dirk Garvelink hoge ogen proberen te gooien naar een mooie klassering. Ariane Vanlommel en Marijn Hartog zullen met de nodige portie “girlpower” de mannen het vuur aan de schenen proberen te leggen.

RX3
Bij de snelle voortrekkers zal regerend kampioen Davy van den Branden er ongetwijfeld op gebrand zijn om zijn titel te verdedigen. Yves Teelen, momenteel nog niet op de inschrijflijst maar wel ingeschreven, en Marcel Snoeijers zullen het Van den Branden zo moeilijk mogelijk willen maken. Daarnaast zullen een 3-tal Noorse youngsters aan de start verschijnen, te weten: Emilie en Leander Lindland en Johannes Rafoss.

Supernationals-
Het grootste aantal inschrijvingen vinden we terug bij de Supernationals -2L. Met maar liefst 15 inschrijvingen op de voorlopige inschrijvingslijst is bij voorbaat al duidelijk dat er hard gevochten zal moeten worden voor de plekken op het podium. De favorieten hiervoor zijn ongetwijfeld Steve Volders, Peter van de Wege, Nick Neyens, Mandy Kasse en Jordy Putzeys in zijn nieuw aangekocht Opel Corsa. Serieuze outsiders zoals Jorrit van Dasselaar, Pim Garvelink en Johan Kwinten zullen ook hun zinnen gezet hebben op een plekje in de finale.

Naast bovenstaand geweld zullen ook de Ford RST’s, de 2CV’s en de buggy’s op het programma staan op het Eurocircuit in Valkenswaard. Kortom, don’t miss it!

De voorlopige timing ziet er als volgt uit:
10.00u vrije training
10.50u Q1
12.05u Q2
14.25u Q3
15.50u Semi finales
16.25u Finales

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!