Maeyninckx, Rafoss en Volders aan het feest!

Onder zeer wisselende omstandigheden vond er gisteren op het Eurocircuit in Valkenswaard de openingsronde van het Nederlands kampioenschap Rallycross plaats. Uiteindelijk waren het Yorick Maeyninkx, Johannes Rafoss en Steve Volders die met de champagne aan de haal gingen!

Supernational+
Gedurende de kwalificatiereeksen stond er geen maat op Kristof Bex, die met drie keer een snelste tijd pole position voor de grote finale wist te bemachtigen. Naast Bex op de voorste rij vonden we Yorick Maeyninkx en Tom Meeusen terug. Bij de start van de finale was het echter Bart Bel, vanaf de tweede rij, die de beste start maakte gevolgd door Bex, Lindefjell en Maeyninkx. Laatstgenoemde speelde in de eerste ronde gelijk zijn joker en verloor hierbij geen positie. Even later verschalkte Maeyninkcx in het Blomqvist-straatje Guttorm Lindefjell en kon toen al aansluiten bij Bel en Bex. Toen het leidende duo hun verplichte ommetje maakte, wist Maeyninkcx optimaal te profiteren en de leiding in de wedstrijd over te nemen! Een sterke finale van Maeyninckx, die dus opnieuw weet te winnen op het Eurocircuit. Bart Bel wordt tweede, gevolgd door Kristof Bex. Guttorm Lindefjell finisht knap als vierde, gevolgd door een sterk rijdende Ariane Vanlommel en Ludo Triekels.

Maeyninkcx kijkt links en rechts bij Bel

RX3
Een verrassende pole position voor de jonge Noor Johannes Rafoss in de finale. De Noorse Honda Civic rijder klokte knap twee keer een snelste tijd. Naast Rafoss mochten de kemphanen Yves Teelen en Davy van den Branden plaatsnemen. Bij het startsein was er het nodige duw- en trekwerk, Rafoss werd verplicht zijn Civic over de chicane te sturen, maar hield het gaspedaal naar beneden waardoor hij zij aan zij met de strijdende Teelen en Van den Branden richting Per Eklund-bocht ging. Rafoss bleef aan de leiding, Teelen glijdt iets te ver naar buiten, moet ver van achteren aansluiten, en Van den Branden profiteert en neemt de tweede plek over. Aan de kop van het veld zijn de gaten dan geslagen waardoor Johannes Rafoss onbedreigd naar de overwinning kan rijden, gevolgd door Van den Branden. Yves Teelen weet zich nog knap terug te vechten in de wedstrijd, komt als derde over de meet, maar krijgt even later twee plekken straf voor inhalen onder geel. Hierdoor neemt Marcel Snoeijers de laatste plek op het podium voor zijn rekening.

Teelen en VdBranden zij aan zij richting eerste bocht. Rafoss (buiten beeld) neemt de leiding

Supernational-
Steve Volders maakte in zijn semi-finale een kostbaar foutje, door in leidende positie te spinnen met zijn Volvo C30. Toch wist hij nog als tweede over de meet te komen en zich zodoende te kwalificeren voor de finale. In die finale was het Peter van de Wege op pole position, met Johan Kwinten en Steve Volders aan zijn zij. Beide Nederlanders kwamen niet optimaal van de lijn, iets dat wel gezegd kon worden van Steve Volders. Nick Neyens maakte eveneens een raketstart en kon aansluiten achter de leidende Volders. Uiteindelijk mengt Peter van de Wege zich ook in dit gevecht, maar Volders kraakt niet onder de druk van de Nederlander. Volders wint de wedstrijd, voor Van de Wege en Neyens. Op respectabele afstand achter de leiders finisht Mandy Kasse als vierde, met Jorrit van Dasselaar op vijf.

Volders onder druk gezet door Peter van de Wege

Mini buggy
Ook de allerkleinsten mochten hun mini buggy’s loslaten op het verkorte Eurocircuit. Onder de luid aanmoedigende ouders werden uiteindelijk leuke duels uitgevochten. Het was Daan Spies die met de overwinning aan de haal ging, gevolgd door Julien Reints en Japer Achten.

Julien Reints neemt de leiding in de finale. Daan Spies op drie.

De tweede ronde van het Nederlandse Rallycross kampioenschap zal verreden worden op 8 & 9 juni.

Back to top button
error: Content is protected !!