Lindefjell: “Het was mooi om terug te zijn in Valkenswaard”

Daar waar het in het verleden gebruikelijk was dat de Scandinavische rijders bij de opening van het Belgische- en Nederlandse rallycross seizoen gebruik maakten van de mogelijkheid om te testen, zagen we dit de laatste jaren eerder niet meer. Tot gisteren! Guttorm Lindefjell kwam in Valkenswaard testen met zijn Mazda RX7.

“Maximum Attack”, zoals Lindefjell ook wel wordt genoemd, deed zijn nickname gisteren eer aan op het Eurocircuit in Valkenswaard. Zodra de sympathieke Noor zijn Mazda de sporen gaf werd iedereen enthousiast. Niet alleen het publiek, maar ook de collega-rijders. Uiteindelijk werd hij knap vierde, achter Maeyninckx, Bel en Bex. Een korte reactie van de man uit Kvinesdal.

Ik vond het geweldig om weer terug te zijn op het Eurocircuit. De mensen hier zijn heel erg aardig en iedereen probeert het ons naar de zin te maken. Dat is zeker gelukt! Eigenlijk waren we niet klaar voor deze race want ik had de wagen nog helemaal niet getest. De eerste meters waren hier op het Eurocircuit, maar we boekten telkens vooruitgang. In de finale ging de wagen enigszins zoals ik het wilde. Uiteraard konden we het tempo niet bijbenen, maar ten opzichte van de rest komen we natuurlijk een pak vermogen te kort. Ik heb me in elk geval goed geamuseerd en veel kunnen leren van de Mazda.”

De bedoeling is dat we gaan starten in de 2-liter klasse in het Noorse rallycross kampioenschap. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne tijd in Nederland. Hopelijk zien we mekaar snel weer!”

Back to top button
error: Content is protected !!