Maeyninckx: “Living the dream”

Afgelopen september wist Yorick Maeyninckx zijn eerste overwinning nationaal te behalen. Decor was toen het Eurocircuit in Valkenswaard. De Nederlandse omloop lijkt Maeyninckx te liggen want gisteren deed hij dat nog eens dunnetjes over!

Wij spraken Maeyninkcx gisteren na het behalen van zijn overwinning.

Deze was echt met het koppie gereden. Ik kwam niet goed van de lijn, maar om de een of andere reden maak ik me geen zorgen als het nat of vettig is. Ik voel me dan als een vis in het water. Richting eerste bocht moest ik als vijfde aansluiten, maar ik kon gelijk bij Ariane (Vanlommel) binnendoor steken in de Per Eklund-bocht. Het tempo aan de kop was relatief laag waardoor ik gelijk de joker speelde en dat pakte heel goed uit. Na de joker reed ik vrij makkelijk terug naar de leiders waardoor ik natuurlijk in het voordeel was. Toen Bel en Bex moesten jokeren, kon ik overnemen en opnieuw winnen hier in Valkenswaard!”

The Mean Machine door de chicane

De omstandigheden waren denk ik in mijn voordeel. In het droog is Kristof normaliter nog een tikkeltje sneller, maar met deze condities voel ik me denk ik net iets beter. Ik kan alleen maar zeggen dat ik momenteel mijn droom leef. Een aantal jaren geleden stond ik nog langs de kant te kijken naar Bex en co en nu rijd ik er zelf tussen. Ik heb zelfs deur aan deur gereden met Lindefjell. Kippenvel was dat!”

Back to top button
error: Content is protected !!