“Dankbaar voor iedereen die helpt”

Wouter Nijssen is een relatief nieuw gezicht op het nationale podium in de rallycross. In de ex Annick de Jong Opel Corsa maakt de Limburger dit jaar opnieuw zijn opwachting op nationaal niveau. Wij spraken kort met Wouter.

We hebben deze Opel Corsa in het verleden gekocht van Annick de Jong. Ondertussen zijn we deze aan het aanpassen om deze naar onze hand te zetten. Zo werken we heel hard aan het verbeteren van de ophanging en de aandrijflijn. Hier krijg ik de hulp bij van mijn super team Jens, Ivan, Anton, Noel, mijn broer Maarten en mijn beide ouders. Samen zijn we elke dag bezig om onderdelen aan te passen en zelf te maken om de Corsa beter te maken. Hier krijgen we ook regelmatig de steun bij van Marc Putzeys, die ons probeert te helpen met tips vanuit zijn eigen ervaring.

De planning is om het volledige Nederlandse Rallycross kampioenschap te rijden, aangevuld met wat wedstrijden uit het Belgische kampioenschap. Het liefst zoveel mogelijk want door zoveel mogelijk te rijden met de Corsa kunnen we echt uitgebreid testen en verbeteren. Dat maakt gelijk onze ambitie duidelijk, meters maken met de Corsa en werken aan tractie en wegligging. De klasse Supernational- is momenteel misschien wel de grootste klasse maar dit maakt het net zo leuk om in te rijden.

De bedoeling is dat we tegen volgend jaar een nieuwe motor maken voor de Corsa, als het budget dit toelaat. We hebben het geluk dat we heel veel zelf maken in onze werkplaats, maar ook hier hangt natuurlijk een kostenplaatje aan. Ik kan echter niet genoeg benadrukken dat ik super dankbaar ben met zo’n team. De jongens staan dag en nacht klaar om te helpen. Dag en nacht wordt er gewerkt om de wagen sneller te krijgen. Bedankt allemaal!

Back to top button
error: Content is protected !!