Hoe is het met? Nick Snoeys!

Nick Snoeys behoeft inmiddels al geen introductie meer in de wereld van de Rallycross. De 35-jarige is al vele jaren actief in de sport en zelfs de jongste telg uit de Snoeys familie heeft inmiddels het Rallycross-virus te pakken. Zoon Colin zet zijn eerste voetsporen momenteel bij de mini-buggy’s.

Hoe gaat het met Nick? En gaan we hem in de toekomst zelf nog in actie zien? Of wordt de focus nu verlegd naar het servicen van diverse teams en de carriere van Colin? Wij spraken Nick.

Goesting om te rijden is er zeker nog! Maar het is vaak moeilijk te combineren om zelf te rijden en dan nog samen met mijn team service te verlenen aan andere piloten en teams. Daarom kocht ik voor mezelf een oudere generatie Crosscar zodat ik wat trainingsdagen en trackdays zou kunnen rijden. Mezelf geen druk op leggen, lekker budget vriendelijk en puur voor de fun wat rondjes draaien. Het oorspronkelijke plan was dat ik met de Ford KA het Nederlandse kampioenschap zou rijden, totdat onze wagen verkocht werd aan Danny Luyten. Voor nu heb ik voor mezelf geen andere wagen klaar staan.

We zijn wel bezig met de aankoop van een andere RX3-wagen voor mezelf en die deal is zo goed als rond. Hier kan ik nu nog niet heel veel over vertellen, maar RX-inside zal de primeur krijgen! Als alles volgens plan verloopt zouden we graag de rest van het NK willen rijden. Als het budget het toelaat zou ik hier graag de WK/EK-manche in Mettet aan toe willen voegen. Tijdens het BK en het VAS kunnen we dan onze andere piloten zo goed mogelijk voorzien van service.

Colin Snoeys in actie

Met Colin gaan we zo veel mogelijk op pad. Hij is nog jong dus hoe meer meters hij rijdt hoe beter. Hij rijdt dan ook het volledige Belgische- en Nederlandse kampioenschap bij de mini buggy’s. Daarnaast nog zo veel mogelijk trainingsdagen en nog enkele autocross wedstrijden. Hij heeft al veel geleerd en grote stappen vooruit gemaakt. Ik ben echt super trots en geniet tegen 100 per uur als ik hem zie crossen en hem er over hoor vertellen. Heerlijk om zo’n klein ventje zo enthousiast te zien!

Back to top button
error: Content is protected !!