Jonathan Pailler indrukwekkend!

Jonathan Pailler heeft gisteren op indrukwekkende wijze de openingswedstrijd van het Franse Rallycross kampioenschap op zijn naam weten te schrijven. De jongste van de Pailler-gebroeders startte in de finale vanaf de laatste rij, maar kwam uiteindelijk als eerste over de meet!

Voorafgaand aan de finale leek alles erop te wijzen dat de overwinning naar een Hyundai i20 zou gaan. Het was immers de Fin Juha Rytkönen die de PGRX Hyundai op pole position wist te zetten. Teamgenoot Steven Bossard zette de tweede Hyundai i20 uit de stal van PGRX eveneens op de eerste rij. Tamas Karai stond tussen de beide heren op de eerste rij. Op de tweede rij vonden we Julien Febreau en Damien Meunier terug. Zoals gezegd werd de grid gesloten met Jonathan Pailler, Samuel Peu en Laurent Bouliou in de DA-Racing Peugeot 208.

Jonathan Pailler wint in Lessay

Bij het startsein waren het de beide Hyundai’s die er als een haas vandoor waren, aangevoerd door Steven Bossard. Rytkonen volgde op de voet, met Julien Febreau op zijn staart. Laatstgenoemde speelde in de openingsronde gelijk zijn joker. De beide Hyundai’s pakten samen met Karai enkele meters op achtervolgers Meunier en Pailler.

Jonathan Pailler geflankeerd door Steven Bossard (L) en Julien Febreau (R)

In de vierde ronde besloot Karai zijn verplichte ommetje te maken en moest hierbij zijn derde plaats prijsgeven aan Julien Febreau. Een ronde later besloten beide Hyundai’s tezamen de joker te spelen. Bossard bleef virtueel aan de leiding, maar het was Jonathan Pailler die het veld aanvoerde. Met twee indrukwekkende rondes aan de leiding dook Pailler in de laatste ronde de joker in. Tot ieders verbazing bleef Pailler aan de leiding, op de voet gevolgd door Bossard en Febreau. In de laatste bocht komt Pailler niet meer in de problemen en pakt als eerste het zwart-wit geblokt, voor Bossard en Febreau. Een indrukwekkende prestatie van Jonathan Pailler, die hiermee gelijk leider is in de tussenstand van het kampioenschap.

Het Franse Rallycross kampioenschap vervolgt zijn weg medio mei in Faleyras.

Foto’s: ©RallycrossFrance

Back to top button
error: Content is protected !!