Zo vader, zo zoon

Op het Glossocircuit in Arendonk werd vandaag een wedstrijd afgewerkt voor het VAS kampioenschap. Aan de start de 19-jarige Daan Bex. Inderdaad, zoon van regerend kampioen Kristof Bex. Zo valt de appel blijkbaar niet ver van de boom in huize Bex. In zijn allereerste wedstrijd wist Bex junior zich gelijk te kwalificeren voor de finale!

Uiteindelijk weet Daan Bex als vijfde te finishen in de finale. Een prestatie van formaat gezien de geringe ervaring die Daan tot op heden heeft in de wereld van de Rallycross. Hij werd in elk geval goed bijgestaan vandaag. Niet enkel vader Kristof was van de partij, maar ook Yorick Maeyninckx en Ariane Vanlommel wisten Daan van advies te voorzien. Wij spraken met een trotse vader.

Pa is ontzettend fier! Ik had nooit gedacht of verwacht dat hij dit zou kunnen met de zeer weinige ervaring die hij heeft. Ik moet wel zeggen dat het voor mij langs de lijn wat stressvoller is (lach), maar Daan heeft het echt prima gedaan. Om in de eerste koers gelijk als tweede voor de finale te kwalificeren, daar sta ik toch wel even van te kijken. We hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar Yorick (Maeyninckx) en Ariane (Vanlommel), die Daan de hele dag hebben voorzien van de nodige tips and tricks en probeerden om hem wat rust te geven. De finale ging goed en uiteindelijk weet hij als vijfde te eindigen. Een mooi resultaat! We kunnen wel stellen dat Daan nu ook geïnfecteerd is met het Rallycross-virus!” 

Foto’s met dank aan Johan Dingenen

Back to top button
error: Content is protected !!