Twee op twee in Gründau voor Bart Bel

Bart Bel heeft vandaag op de Gründautalring opnieuw de overwinning naar zich toe weten te trekken. Onder wisselende omstandigheden hield de BMW-rijder het hoofd koel en scoorde vandaag opnieuw maximaal! Toch verliep de dag andermaal niet vlekkeloos. Wij spraken met Bart.

Ik ben echt heel erg blij met deze overwinning. De problemen van gisteren hebben we niet kunnen oplossen, maar het team heeft er fantastisch omheen gewerkt. Ondanks alles hebben we de volledige dag kunnen controleren. Zelfs de weergoden probeerden roet in het eten te gooien, maar we bleven kalm en ook toen de omstandigheden moeilijk(er) werden bleven we van voren. Of het nu nat was, droog of met bakken uit de lucht kwam, we hadden altijd het juiste antwoord. Voor het kampioenschap hebben we hele goede zaken gedaan! Nog een leuk detail is dat ik 12 jaar na dato opnieuw het podium kan delen met Florian Viehmann.”

Achter Bart Bel kwam Colin Neurath en Florian Viehmann als respectievelijk tweede en derde over de meet. Maikel Alewijnse wist zich knap als tweede te kwalificeren voor de finale en kon knap mee in het kielzog van Bart Bel. Na een foutje viel Alewijnse terug naar de vijfde plaats.

Uitslag:
1. Bart Bel
2. Colin Neurath
3. Florian Viehmann
4. Andreas Wendling
5. Maikel Alewijnse
6. Benjamin Josiger
7. Thomas Freiwang

Foto’s met dank aan Ralf Hofacker/DRX/TypeS

Back to top button
error: Content is protected !!