Overwinning voor Bart Bel in Gründau!

Bart Bel heeft gisteren op de Gründautalring de derde ronde van het Duitse Rallycross kampioenschap op zijn naam weten te schrijven. Ondanks dat Bel de hele dag geplaagd werd door technische problemen, wist hij in de finale orde op zaken te stellen en het hoogste schavotje te beklimmen!

Voorafgaand aan het weekend werd Bart Bel als torenhoge favoriet bestempeld voor de overwinning. In de kwalificatiereeksen was het echter Bastian Sichelschmidt die er met twee snelste tijden vandoor ging en hiermee pole position voor de finale voor zich wist op te eisen. Bel kwalificeerde zich als tweede voor de finale.

In de finale had het dan opnieuw een strijd tussen Bel en Sichelschmidt moeten worden, maar helaas moest laatst genoemde vanwege technische problemen nog voor aanvang van de finale de handdoek in de ring gooien. Dit betekende vrij baan voor Bel, die van start tot finish de finale domineerde en als eerste het zwart-wit geblokt zag.

“We hebben veel problemen gehad vandaag en echt alles zat tegen, maar gelukkig stonden we op het einde van de dag op het hoogste trapje van het podium. Op naar dag twee!”, was de korte reactie van Bart die we mochten ontvangen.

Helmut Antonissen werd knap vijfde in de finale en Maikel Alewijnse kwam niet aan de finish en werd als zevende geklasseerd.

Resultaat:
1. Bart Bel
2. Thomas Freiwang
3. Andreas Wendling

Vandaag wordt de vierde ronde van het Duitse Rallycross kampioenschap verreden waarover later meer!

Foto’s met dank aan Ralf Hofacker/DRX/TypeS

Back to top button
error: Content is protected !!