Vooruitblik op Gründau met Bart Bel en Maikel Alewijnse

Het Duitse Rallycross kampioenschap vervolgt dit weekend haar weg met ronde 3 & 4 op de Gründautalring. De omloop, nabij Frankfurt, ook wel “klein Monaco” genoemd is redelijk uniek want is volledig voorzien van asfalt. Geen onverharde stroken dus.

Tijdens de openingsronde van het Duitse Rallycross kampioenschap in Schlüchtern zagen we al een invasie van Belgische- en Nederlandse teams. Dat is voor komend weekend niet anders. Zo maken de Nederlanders Bart Bel, Maikel Alewijnse, Louis de Haas, Bert Theunisse, Johan Kwinten, Kevin Antonis en Fabienne Verbugt de verplaatsing naar Gründau. Uit eigen land zien we Helmut Antonissen op de deelnemerslijst.

Voorafgaand aan het weekend spraken wij met Bart Bel en Maikel Alewijnse.

Bart Bel:
We kijken erg uit om weer in Gründau te rijden. Vorig seizoen hebben we deze wedstrijd twee keer gewonnen en ik hoop ook dit pinksterweekend met twee overwinningen terug naar huis te keren. De grootste tegenstand verwacht ik van Bastian Sichelschmidt, Maikel Alewijnse en Colin Neurath in de ex Raf Verheyen BMW compact. Gründau is een volledige asfalt baan zonder onverharde stukken die we wel van rallycross gewend zijn.”

De “oude” BMW nu ook in Cameraland-livery

“Wel zitten er mooie hoogteverschillen in en is het een hele uitdagende, technische baan waar de snelheid erg hoog ligt. De grootste uitdaging voor ons zal zitten in de zeer smalle, met pylonnen uitgezette, jokerlap. Omdat deze baan van oorsprong geen rallycross baan is, is de jokerlap geïmproviseerd. Te smal en scherp voor een auto uit onze klasse en een pylon omgooien kost je 5 strafseconden. Dankzij Glenn Vervaeren komen we ook met de oude auto in de nieuwe livery aan de start dit weekend. Omdat veel mensen het bijzonder vinden dat we met een Volvo-motor rijden, hebben we de Zweedse vlag op ons dak gezet.

De Zweedse vlag prijkt op het dak van de BMW

Maikel Alewijnse:
We zijn vorig jaar al een keer geweest in Gründau en troffen een volledige asfalt baan aan. Niet iets waar mijn Rallycross hart sneller van gaat kloppen, maar bijzonder snel is het wel! Een rondje van iets meer dan 1.000 meter wordt al gereden in ongeveer 33 seconden. Bart Bel is de grote favoriet, met een baan waar de start zwaar mee weegt omdat inhalen amper mogelijk is. Ik zie dan ook weinig kansen voor anderen om hier te winnen. Voor de resterende plaatsen op het podium zal het wel dringen worden en verwacht daar zelf ook aan mee te strijden samen met Colin (Neurath) en Bastian (Sichelschmidt) waar ik veel van verwacht op deze baan! Wie weet gaan de weergoden nog voor verassingen zorgen! Ik heb er veel zin in en we gaan voor een plek op het podium!

 

Back to top button
error: Content is protected !!