NK, BK en DRX te gast op Eurocircuit!

Op 8 en 9 juni aanstaande wordt op het Eurocircuit in Valkenswaard de tweede ronde voor het Nederlandse Rallycross kampioenschap verreden. Na het wegvallen van de tweede ronde van het Belgische Rallycross kampioenschap in Arendonk, wijkt het BK uit naar de Brabantse omloop voor haar tweede ronde.

Als kers op de taart zal ook het Duitse Rallycross kampioenschap te gast zijn op het legendarische Eurocircuit. De voorlopige deelnemerslijst belooft in elk geval spektakel!

Super1600 (RX3)
Bij de snelle voortrekkers zien we reeds 7 inschrijvingen voor de wedstrijd van volgende week. Regerend kampioen Davy van den Branden wordt vergezeld door landgenoten Yenthe Putzeys, momenteel leider in de tussenstand van het Belgische Rallycross kampioenschap, Nick Vanalken en Yves Teelen. Bij onze Noorderburen zien we de terugkeer van Dennis van Rijn, die na enkele jaren afwezigheid opnieuw zijn opwachting zal maken in zijn vertrouwde Skoda Fabia. De Nederlandse driekleur zal ook vertegenwoordigd worden door Willem Veltman en Chris van Hulst. Nog niet op de voorlopige deelnemerslijst, maar wel van de partij ook Danny Luyten met zijn supersnelle Ford KA!

Yves Teelen in gevecht met Davy vd Branden

Supernational-
Op papier is Steve Volders in zijn Volvo C30 de torenhoge favoriet voor de zege, maar gedurende de wedstrijd eind maart zagen we Nick Neyens en Peter van de Wege toch flink jagen op de Volvo C30! Gevaarlijke outsiders voor de podiumplekken zijn Mandy Kasse, Jorrit van Dasselaar, Jordy Putzeys en Ben Desender.

Steve Volders opgejaagd door Peter vd Wege

Supernational+
Vooralsnog ontbreekt Kristof Bex nog op de voorlopige deelnemerslijst, echter weten wij uit betrouwbare bron dat ook Bex op de startgrid te vinden zal zijn op het Eurocircuit. De afgelopen wedstrijden zagen we fantastische en sportieve gevechten met vriend Yorick Maeyninckx en Bart Bel. Dit zal voor volgende week waarschijnlijk niet anders zijn. Het wordt ook uitkijken naar het optreden van Davy Leysen, die met zijn prachtige BMW Z3 aan de start zal verschijnen.

Bart Bel voor Yorick Maeyninckx en Kristof Bex

Naast bovenstaand spektakel, zullen de Belgische- en Nederlandse team concurrentie krijgen van de Duitse deelnemers. Ook de RST’s, 2CV’s, buggy’s en mini buggy’s zullen hun opwachting maken! Kortom, een weekend gevuld met actie! Place to be -> 8 & 9 juni -> Eurocircuit in Valkenswaard!

De voorlopige deelnemerslijst is HIER te vinden.

 

Back to top button
error: Content is protected !!